Allmänt, Foto

Semmeltisdag

image

Jag följer strömmen och skriver om semlor idag. Det är det många andra som också gör – men det struntar jag i. Goda, ”hembakta” konditorisemlor fick vi till morgonkaffet idag (arbetsgivaren bjöd) och de var orgasmiskt goda…! Det smakar bra att ha ett konditori till jobbgranne. 😉

Jag hade även tänkt mig en sväng till K, dels för att hälsa på bror L som fortfarande är kvar på lasarettet, dels för att tvinga syrran att bjuda mig på (hennes egna) hembakta semlor. Som tur var, hann jag ringa och kolla läget med L:s fru E först, och hon meddelade att hela avdelningen var stängd p g a magsjuka. 😯 Då åker jag inte dit!

Jag kommer inte att äta bruna bönor med stekt fläsk till middag, vilket man egentligen ska göra när det är fettisdag. Det beror på att jag inte ids koka bönor själv, och jag har annan mat (rester från igår) att äta istället. Men jag gillar bruna bönor, det gör jag! Ibland köper jag en sådan där plastkorv med färdigkokta bönor i affären, baraföratt. Just idag var jag bara inte sugen.

Det är plusgrader idag! Eller åtminstone nollgradigt, för det är takdropp lite varstans även om det är mulet, och snön som prytt våra fönsterbrädor på jobbet har släppt taget och ramlat ner. Jag har provat salta som f*n på trappen hemma i morse, för att smälta loss isen som bildats av icke-bortsopad-snö-som-trampats-fast-hela-vintern, då det var så pass varmt idag. Jag får se senare hur jag lyckats.

[tags]semlor, fettisdag, bruna bönor, plusgrader[/tags]

4 kommentarer på “Semmeltisdag”

  1. Hembakta semmelbullar ska med i resväskan när vi åker till K&B!!!

    Ikväll ska det smaskas på mina hemmagjorda! Nu bakar jag oftast små bullar- förrut var de ofta stoooora och en aning kompakta- då fick de serveras i varm mjölk! Tur att många I-lands problem har en lätt lösning!

    1. Ja, jag fick ju göra semlor när jag var där. Kolla så hon har kvar mandelmassan!

      Själv bakar jag inte semmelbullar. De blir så hårda att man kan skjuta en häst med dem. :mrgreen:

Kommentarer är stängda.