Allmänt, Foto

Hej mitt vinterland

image

Till min stora förvåning ser jag att en del av mina bloggvänner börjat skriva om våren; krokus som tittar upp och annat växtrelaterat.

Här växer endast istappar så här års. Snön ligger meterdjup och drivorna skymmer sikten. Nu har vi mars månad, då det kommer att vända. En vacker dag (oftast i slutet av månaden) känner man att det finns hopp om vår, även i den här gudsförgätna änden av landet. Det är väl det som är charmen: att känna årstidernas växlingar.

Jag försov mig lite idag. Skulle bara snooza ett par gånger och hux flux var klockan alldeles för mycket. Nå, jag kan ju flexa, så det gick bra ändå. Jag kan hoppa över vissa moment i mina morgonrutiner, men den tid jag sparar in väger inte upp känslan av att ha glömt något. Något viktigt. Hmmm…

Brorsans operation igår gick väldigt bra, enligt den rapport jag fick innan jag åkte över till farsan och gav honom de goda nyheterna. 🙂 Jag får kolla läget bättre senare under dagen, men nu känns det som att det värsta är över.

[tags]våren, mars, försova sig, operation[/tags]

4 kommentarer på “Hej mitt vinterland”

 1. 🙂

  Gott att höra!

  Fin bild ! Vi har vår på gång – men vårvintern är ju en årstid som saknas här!

  1. Här är vinter 8 månader om året – och ändå bor jag kvar! 😆

   Det är under vintern jag planerar trädgård. Oj, så jag planerar! Sen, när snön tinar bort, tinar även trädgårdsplanerna bort… Jag odlar mest ogräs. Billigt och tåligt, på alla breddgrader.

 2. Våren är ännu långt ifrån oss, eller hur?
  Jag önskar verkligen att jag bodde längre söderut så att jag fick börja njuta redan nu.
  Vi har vintrigt idag, inte kallt utan lite plus faktiskt, men vårigt? Nix.

  Men snart så, bara nån månad kvar 🙂

  1. Jepp, så det är nästan skrattretande att vårmodet och vårskorna dyker upp i butikerna. Vadå vår? Ofodrad jacka innan isen har gått och snön ännu ligger kvar? Eller skor med öppen tå… 🙄

Kommentarer är stängda.