Allmänt, Foto

Ajdå

image

Päron- och chokladtårta med kaffe till

Jag hann inte mer än bli färdig med inlägget om att jag skulle sluta äta socker, så blev mina jobbarkompisar fikasugna och lockade iväg mig till konditoriet tvärs över gatan. 😳

Visst, det är under eget ansvar jag agerar, så jag frågade faktiskt efter sockerfritt fika. Just idag hade de förstås inget sockerfritt, så jag tog en tårtbit istället. Vi går så sällan ut och fikar tillsammans – det är alltid någon som inte kan eller vill, förra gången var det faktiskt jag som avstod – så jag tyckte jag kunde unna mig en tårtbit idag.

Men nu är det sockerfritt som gäller igen!

UPDATE
Goda nyheter, om man vill: trots tårtbiten (och senare uppkommen lasagnekoma) (lasagne = pasta = big no no) visade vågen ändå -0,2 kg! Jag måste införa en rutin, typ vägning endast söndagar eller så. Jag kommer att gå upp igen, då min vikt kan variera upp eller ner ca 3 kg mellan varje vägning. Nu har jag bara haft tur.

[tags]fika, konditori, tårta[/tags]

4 kommentarer på “Ajdå”

 1. Så där är det jämt. Har man inte sett en käft på månader så nog fan dyker dom upp och ska truga på en fikabröd just när man ska hålla igen 🙂 Själv känner jag för att vrålbanta varje gång jag är mätt. Det går dock fort över.

  1. Just nu är jag i lasagnekoma, så jag känner också att det nog inte blir något mer fika ikväll. 😉

 2. Gud så gott!
  jag tror inte på dieter där man helt utesluter det ena eller det andra. Det totala intaget måste vara mindre än det man förbrukar helt ”enkelt” – NOT!
  Men man får ju titta på hela veckointaget, inte enstaka ”felsteg” – det betyder att man får ”synda” (ibland). Lycka till!

  1. Det är så lätt att det ”råkar” slinka ner något sockrat i magen, utan att jag ens tänker på det.

   Idag, t ex, fick vi en provförpackning med chokladbiscotti (små skorpliknande kakor med chokladbitar i) och jag hann trycka i mig två innan jag kom på att de faktiskt innehöll rätt mycket socker.

   Jag sätter det på ”testkontot”, för vi var en provpanel på tre, som testade två skorpor var: en torr och en ”doppad”. (Resultat: testpanelen var enig – de smakar bättre om man inte doppar dem.)

Kommentarer är stängda.