Allmänt, Foto

Muffins

image

Sötsuget släppte loss bagaren i mig idag igen, så jag snodde ihop muffins i morse. (Jag har inte ätit ett innan jag tog fotot, det blev bara elva stycken.) Det kan förstås ha något att göra med att jag gick och lade mig vid 3 – och steg upp halv 7… Jag behövde göra något för att hålla mig vaken. Inte helt nödvändigt en sådan här dag, då alla i famljen är lediga, men ändå.

Vi latar oss igenom påsken. Vädret är hyfsat. Soligt men kallt i luften. Nu har det börjat dyka upp moln på den tidigare klarblå himlen, men då blir det lite svalare inomhus. Jag var faktiskt tvungen att öppna fönster och dörrar för att få lite korsdrag och frisk luft här inne, då solen värmt upp både kök och vardagsrum ordentligt. Nu är luften syresatt igen, så vi klarar nog resten av dagen.

Jag fick höra att bror L är hemma i Byn över påsk! Först trodde vi – A och jag – att det bara var över dagen, men han blir kvar hela påsken. Sedan ska E köra honom till rehab i K igen – på måndag, trodde A.

B lånade bilen och åkte till någon kompis. Jag funderar under tiden vad jag ska hitta på till middag idag, för laxen är slut. Antingen blir det ägg & sill & potatis, eller också blir det festskinka & potatis. Alternativt blir det middag på V eller hämtpizza. Det går bra, det också. Vi får se vad alla är sugna på samtidigt, för A vilar middag här hos mig redan före middagen, och B ska ringas hem när vi ska äta.

UPDATE
Det blev s k ”påskbuffé”, alltså ett hopplock av vad som fanns hemma. Ägg, olika sillar, räkor, skinka, potatis.

[tags]muffins, soligt, middagsbekymmer[/tags]