Allmänt, Foto

Thailunch

image

En inte helt random bild, elefanten var faktiskt gullig.

Jag och ett gäng medarbetare provåt lunch på den nya thairestaurangen idag. Maten var god och riklig (självservering från buffé) och ordentligt kryddad… Jag fick bara tre hostattacker* och en nysning var på väg, men oj så gott det var!

De andra tryckte i sig efterrätt också (friterade bananer med fyra 😯 sorters glass) men jag lyckades avhålla mig. Jag ska ju undvika sötsaker, även om det gått sisådär med den saken.** Den här veckan (alla två dagarna..) har jag lyckats hålla mig borta från socker, och tänker fortsätta försöka att hålla den linjen.

Däremot LCHF:ar jag inte – inte än – utan äter bröd, potatis, pasta och ris – med vissa begränsningar. Visst har jag minskat ner på de födoämnena också, men inte uteslutit dem helt. Det kanske kommer, så småningom, vi får se. Dagens middag var uppvärmd kyckling med broccoli, utan ris, men det berodde på att riset var slut när jag lagade maten.

[tags]thaimat, sockerfritt, LCHF[/tags]

*) Är jag den enda som hostar av starka kryddor, typ sambal oelek?

**) Tyvärr bröt ett större PMS-utbrott, med efterföljande mens, genom chokladbarriären. Jag hade lätt kunnat döda någon, så för det allmännas bästa var choklad ett rimligt pris för frid på jorden.