Foto, Katter

Frissan

image

Madamen var ju till frissan, a k a veterinären, för ett tag sedan. Så här såg hon ut före; fullpälsad och tovig.

image

Blodvite uppstod under hanteringen, då hon INTE tycker om att bli stoppad in i transportburen.

Efteråt är hon mest rakad under magen, men även en bit upp på sidorna. Numera tar de inte bort hela pälsen utan bara tovorna. (Efter-bilderna är gamla men hon ser ut ungefär likadan nu.)

En av gångerna var hela kroppen rakad, sånär som på svansen, benen och huvudet. Däremot hade de tagit bort stora tovor runt halsen/bakom öronen, och i samband med det jämnat till den päls som var kvar.

På bilden där jag kliar henne ser ni ”tofsar” i halshöjd vid hakan, ungefär. De tofsarna hade den gången kortats av ordentligt, så hennes huvud var plötsligt väldigt runt. Det var både skrattretande och hemskt att se henne medan pälsen växte ut: en varelse med hennes ansikte på en pälsig apelsin! (Storlek och form påminde verkligen om en apelsin.) :mrgreen:

[tags]rakad katt, tovor[/tags]