Allmänt, Foto

Regn hos mig

image

Vilken lycka när jag upptäckte att det regnade i morse! Regnet tar bort snön, och se hur mycket som redan tinat bort på gården! Det har varit varmt några dagar, utan regn, och det har smält ihop snön otroligt mycket. Nu finns det hopp om barmark igen! 🙂

Helgens planer är att göra av med lönen med ljusets hastighet, ungefär. Ikväll ska jag betala räkningarna, imorgon ska jag till L och förstöra det som blir över. 😉 OK, någon krona blir väl kvar att leva på under resten av månaden – det beror på vad jag hittar i affärerna. Vårnyheterna har börjat droppa in…

Den Stora Frågan idag är: byta däck på bilen ikväll eller inte? Jag har fortfarande dubbdäcken på, men börjar inse att nu blir det nog inte mer is och snö efter vägarna den här säsongen. Däckbytet kan i och för sig vänta till på söndag – då har jag tid – så jag tror jag skjuter på det.

För att återgå till regnet; det fick mig nästan att försova mig. När väckaren ringde snoozade jag, och snoozade, och snoozade… Jag kunde inte förstå varför jag var så trött och bara ville ligga kvar på soffan, med filt & kuddar & katt på magen. Inte förrän jag steg upp, och såg vädret utanför, förstod jag varför.

Jag gillar ändå regn, det ger en uppfräschande känsla att känna dropparna slå mot ansiktet och höra det distinkta trummandet mot omgivningen. Lycka är att höra regnet smattra mot ett plåttak eller fönster, samtidigt som jag bara… är.

Allra bäst trivs jag när det kommer åskskurar, då regnet bara dånar mot marken som en skenande hästhjord – och så blixtrar det till! 🙂 Jag har – tyvärr – inte tak över altanen, så när det åskar brukar jag stå på bron (med den pyttelilla balkongen som tak) och njuta av ovädret. Kalla mig gärna knäpp, men jag längtar…

[tags]regn, lön, räkningar, shoppa, däckbyte, vinterdäck, dubbdäck, åska[/tags]