Allmänt, Foto

Lammkött

image

Under kvällen var jag till K och hälsade på hennes lamm, varav ett är uppkallat efter mig (på min begäran)! Se storleksskillnaden mellan de två små som hunnit in i ladan och det tre veckor äldre lammet som går alldeles bakom dem. Snacka om snabbväxande!

image

Fåren var lite skygga för mig, men gillade ljudet av mat – så fort de hörde att K var i kraftfodret blev det full fart på dem. De är av rasen finullsfår och ger – som namnet säger – fin ull. Min namne var ett av de små lammen, så det är eventuellt hon som försöker dia sin mor på väg in i ladan på den här bilden.

Jag har aldrig tänkt på hur SMÅ lammen är från början. Herrergud, de minsta var i storlek som katter! Annars, när jag tänker på lamm, är det de lite större jag föreställer mig. Det är som med bebisar – jag har glömt hur små de är från början. Mina föddes ju i den storlek de har idag… Tror jag. Det kändes i alla fall så…! :mrgreen:

[tags]får, lamm[/tags]