Allmänt, Katter

Trögstartad

Jag har dålig startmotor och kan vara väldigt trögstartad emellanåt. Rätt ofta, om sanningen ska fram.

Hela helgen har jag skjutit upp allt som gått att skjuta upp till en annan dag, men nu börjar det vara dags att ta itu med de riktigt vidriga grejerna: 1) skura kattlådan och 2) rensa vattenlåset i diskbänken, då det är i stort sett helstock där. Vattnet rinner fortfarande ut, men det tar god tid på sig. Detta ska göras ikväll, har jag tänkt, eventuellt med fotodokumentation. Den som lever (och läser här) får se hur det blir med den saken. 😉

Först måste jag – som vanligt på måndagar – fara och handla veckans mat. Jag har svårt att komma på några maträtter just nu, men det kan komma inspiration under dagen. Det måste det göra, för jag tänker inte värma resterna från igår (misslyckad matlagning, det blev direkt äcklig mat – bara för att jag gjorde extra stor sats…) (jag vet inte vad som hände; jag har lagat den rätten många gånger, den är i princip omöjlig att misslyckas med).

Under helgen har jag haft så roligt att se froppisens försök till småfågeljakt. Under fågelmatarna har det nu tinat fram en stor driva utspillda frön, där mängder av små gröna sparvar sitter och äter. De är rätt tuffa, och kommer snabbt tillbaka efter att ha blivit bortskrämda (av mig eller någon av katterna). Hur froppisen än försöker, så får hon inte tag i någon av dem, så nu har hon börjat att demonstrativt titta åt något annat håll när hon går ut. Hon vet att de inte går att fånga – men samtidigt kan hon inte ge upp hoppet. Det ser rätt kul ut när hon sitter på trappen och tittar åt ”fel” håll, men har öronen riktade mot den sjudande massan av ätande sparvar. :mrgreen:

UPDATE
Mina kvällsplaner blev hastigt ändrade. Kattlådan är tömd, skurad och pånyttfylld med fräscha träpellets. Däremot låter jag bli diskbänken. Under eftermiddagen började min rygg balla ur, så jag vill inte börja med något som innebär att jag ska stå krokigt framåtböjd just nu. Vattnet rinner ju undan, även om det går sakta. Fasen, jag har inte tid med ryggbesvär nu! 👿

[tags]skura kattlåda, rensa vattenlås i diskbänk[/tags]

2 kommentarer på “Trögstartad”

  1. Har hon tur kanske någon fågel blir sjuk någon dag. Förra vintern lyckades en skata att ta en fågel här, men den var dålig på något sätt, väldigt långsam, så det var nog egentligen nödvändigt. Men skatan blev väldigt lycklig såg jag tydligt.

    1. Jag undrar om fröna är jästa, så fåglarna blir i fyllan, för det flyger småfåglar i fönstren titt som tätt. Ändå lyckas hon inte ta någon – än… 😆

Kommentarer är stängda.