Allmänt, Foto

Tvättdag

image

Efter att försiktigt* ha handtvättat mina vintersjalar (jag har sommarvarianter också) sökte jag fram en liten hängare att hänga dem på tork på. Då jag var för lat** att gå ända till torkvindan, satte jag hängaren på flaggstången istället. Det blåser friskt idag, så sjalarna torkar nog snabbt.

Idag är det grått och mulet väder, men inget regn (än så länge, peppar peppar). Igår var det däremot fantastiskt vackert och soligt väder, med en underbar solnedgång! Visst blåste det även då, men inte lika mycket. Jag var ut på skogsfågelsafari, och passade på att spana in högvattnet i Sangisälven.

Jag fick se massor med tjäderhönor under min fågelsafari! Tyvärr fick jag inga bra bilder – dels går kameran inte att zooma så mycket med, dels är fåglarna skygga när man kommer för nära.

Det är otroligt högt vatten i forsen nedanför mitt föräldrahem i år! Egentligen borde jag även ha en bild med hur lite vatten det är i forsen i vanliga fall, så ni kan jämföra, men jag får försöka komma ihåg att ta en senare under sommaren.

Solen var på väg ner när jag tog färjan hemåt, senare på kvällen. Tyvärr ger den här bilden inte färgerna full rättvisa…

…men när jag kom in i samhället var jag tvungen att stanna för att ta fler bilder. Inte nog med att det var vackert; kvällen var också varm & skön, en perfekt kväll för alla ungdomarna som var ute på ”cruising” med sina raggarbilar.

[tags]handtvätt, tjäderhöna, högvatten, solnedgång, cruising[/tags]

*) De färgglada sjalarna är i siden, och det är ungefär som att tvätta spindelväv! 😯 Jag trodde jag skulle köra fingrarna igenom dem när de låg i vattnet.

**) Det är fortfarande så blött på gräsmattan att jag måste byta skor om jag ska gå till torkvindan, annars blir jag blöt om tårna i tofflorna/sandalerna.