Allmänt, Foto

Härligt

Så skönt att det regnar idag! Jag njuter av tillvaron, fast jag väcktes halv 7 av att regnet dånade mot fönstret. Snabbt slängde jag mig upp ur soffan och stängde de myggfönster jag satte i igår, som lämnades öppna under natten.

Det luktar så härligt friskt och fräscht utomhus; regnet tar fram doften av nyklippt gräs, blommande häggar (även om de snart börjar vara överblommade) och våt jord, allt i en salig blandning. Jag har tagit långa pauser på bron, bara för att njuta av regnsmattret mot omgivningen.

Regn har både en lugnande och renande inverkan, på mig i alla fall. Det enda minuset är att mina pocketböcker inte hunnit komma – men de är på väg, så jag har läsning till nästa lediga regndag! Annars har jag ju både ljudbok och e-bok att roa mig med, men inget slår en vanlig gammaldags pappersbok som regnlektyr, eller hur?

image

Jag missade ju att tala om att jag lackade mina tånaglar ”för säsongen” igår, i solskenet ute på bron. Nu får ni se dem i regnet på bron istället, men lacket verkar sitta kvar än så länge. 😉

[tags]regn, böcker, lackade tånaglar[/tags]

2 kommentarer på “Härligt”

  1. Visst är det härligt med sommar. Och regn kan vara OK, dock har vi lite väl mycket av varan här just nu. Fast å andra sidan så slipper jag vattna mina sådder därute.

    1. Se där! Inget ont som inte har något gott med sig!

      Det har regnat väldigt mycket här också, mycket mer än normalt för perioden. Jag kände – när jag klippte gräset – att vissa ställen på gräsmattan är som tvättsvampar, det sviktar under fötterna när jag trampar där.

Kommentarer är stängda.