Allmänt, Foto

Midsommar

image

Midsommaren har varit och snart farit. Söndagen är kvar, men jag kommer nog inte att råka ut för några större äventyr då heller. Jag glömde ju plocka sju sorters blommor inatt, så nu är det kört för mig ännu ett år. 😉

Vädret har varit bra – soligt, men det blåste mer idag än igår – och jag har mestadels tagit det lugnt. Bokpaketet är visserligen öppnat, men jag håller mig stenhårt ifrån böckerna, så länge det går… Mycket beroende på att jag precis börjat med en ny ljudbok, och så är juniorerna hemma.

Trots det hann jag iväg hem till Byn igår, till L och E, som hade besök av T och M. Precis när jag kom dit var T och M och fiskade, men de kom snart tillbaka med en stooor gädda som M fått på kroken! Den var så tung (3,8 kg) och stark, att spöet bröts av!

image

Idag har vi premiärgrillat, juniorerna och jag. Det skulle ha gjorts för länge sedan, men det har skjutits upp gång på gång. Nu visade det sig att jag hade för lite grillkol, så när vi trodde glödbädden skulle vara klar, hade det mesta redan brunnit upp. 😳 Nå, vi startade på grillen och avslutade i ugnen. Det funkade bra, grillsmaken fanns där!

A har grundmålat allt som behövde grundas på bro- och balkongräckena, och om vädret är bra imorgon kommer han och målar klart. Kanske. Vi har lite delade meningar om vem som ska tvingas ut på balkongen, då vi är höjdrädda, både A och jag. Han påstår att han har en tjänst att kräva in av en kompis, så vi får väl se om det löser sig…

[tags]midsommar, gädda, grillat, grundmålat[/tags]