Allmänt, Foto

Ordning och reda

image

Gissa vem som städat skafferiet inatt? 😉

Eftersom jag råkade ta mig en rejäl powernap igår kväll, utnyttjade jag nattens ljusa timmar till att tömma och torka ur skafferiet, sortera burkar och kartonger i korgar och lådor, slänga sådant som var för gammalt* eller aldrig skulle användas igen. (Alla hyllor är inte med på fotot, den översta hyllan är lika prydlig – ni får tro mig på mitt ord.)

För några år sedan köpte jag plastlådor och -korgar, och sorterade upp allt jag hade i skafferiet. Jag har t ex satt alla ”bakgrejer” i en låda, alla sorters socker (strö-, bit-, farin-, flor-, pärl-) i en annan, o s v. Mycket lättare att hitta, speciellt sådant som är i små förpackningar och används sällan. Att allt står i lådor/korgar underlättar också när hyllorna ska rengöras.

Ikväll umgicks jag med svaga planer på att röja ur och skura upp skåpet under diskbänken, men har inte börjat med det än. Det är mycket bökigare att göra; lågt och trångt och djupt. (Jag är inte så spänstig längre, det tar en stund att vika ihop/räta ut mig.) För att inte tala om att jag ännu inte skruvat isär vattenlåset under diskbänken, vilket jag tidigare nämnt behöver rengöras.

Jag behöver även köra saker till återvinningen; plast & papper, etc. Tvätten behöver behandlas, både den rena 🙄 och den smutsiga. Däremot behöver jag inte dammsuga, eftersom B gjorde det åt mig i söndags! *gör vågen* Dessutom behöver jag handla** men det gör jag imorgon.

A kom förbi hit tidigare under kvällen och behövde bli klippt. Jag agerar gärna herrfrisör med hårklippningsmaskinen jag har, men han var svårklippt. Håret var så långt att det böjde sig åt alla håll och slank undan klippmaskinen. Det tog ett bra tag, jag var t o m tvungen att pausa en stund mitt i klippningen, för maskinen blev så varm att det nästan började lukta bränt hår.

[tags]skafferiet, lådor, korgar, rengöring, städa, tvätta, frisör[/tags]

*) Nu pratar vi inte om varor som gått någon dag förbi bäst-före-datum, utan saker som var flera ÅR för gamla…

**) Gaahhh! Det kommer att totalförstöra min fina ordning i skafferiet! 😯