Allmänt, Foto

Biltvätt

image

Idag var det premiär! För första gången i mitt liv har jag kört bilen genom en biltvätt!*

Ja, jag ÄR ju en lantis och har alltid tvättat bilen själv för hand. Antingen hemma på gården eller i tvätthallen på macken. Till saken hör att det inte finns någon biltvätt på orten längre. Det har funnits, för länge sedan, men den bytte ägare och lades ned.

I lördags var jag och A hem till Byn. Det är bitvis grusväg åt det hållet, men det gick bra att köra dit. Medan vi var där kom några skurar och drog förbi, så under resan hemåt stänktes bilen ned med lera, från golv till tak. Inte roligt att stå nära den bilen sedan…

I morse ringde B och ville bli hämtad efter arbetsdagens slut, och som av en händelse hade jag inget emot en liten rantarsväng. 😉 Bilen var visserligen i allra högsta grad otvättad, men lite skit har ingen dött av. Jag raggade även upp C som ressällskap.

Så kom jag på den eminenta idén att prova en riktig biltvätt – och det var hur kul som helst! Väldigt bekvämt dessutom. Bilen blev blank och fin, vi var torra och belåtna, och jag fick 20 drickor på köpet… 🙄

Och jag har shoppat. Nej, jag har Shoppat! Faktiskt har jag redan köpt – och gett – B hennes födelsedagspresent, några veckor för tidigt, men det var en akut present. Som jag redan använt.** 😈

[tags]biltvätt, grusväg, shopping, födelsedagspresent[/tags]

*) Alla har väl sett ”Vi hade i alla fall tur med vädret” för att lära sig hur man INTE gör i en biltvätt?

**) Hon och J hade inga utemöbler på den inglasade balkongen som tjänstgör som rökruta för mig (och andra rökande besökare). Nu har de det. Men de får köpa dynor själva.