Allmänt

Växlande

Det är växlande väder och växlande aktiviteter hemma hos mig idag. Vädret har hunnit vara: sol, mulet, regn, blåst, sol, regn, blåst, mulet, regn, och just nu är det soligt igen.

Jag fick ett ryck och började röja lite grann i sovrummet, främst för att jag tänkte tvätta upp sängkläderna och sedan bädda rent. Ren säng hela vägen inifrån och ut, alltså. Det går trögt – väldigt trögt – men jag har redan fått ut tre sopsäckar med ”skräp” därifrån, främst för att jag rensat lite bland kläderna också.*

Tvättmaskinen och tumlaren är igång, och jag har försökt diska. Det bänglar för mig. Ordentligt. Rörkrökaren får nog ett samtal från mig, men inte förrän imorgon, eftersom jag vill hinna tvätta klart innan han kommer och gräver ur avloppet bredvid tvättmaskinen – igen…** Jodå, han ska få ta köket också, där det nu luktar mer och mer illa i diskbänksskåpet. (Alltså, jag begriper inte?!? Jag har tömt skåpet och torkat ur allt!)

Jag insåg att sovrummet behövde städas, när jag kom uppför trappan efter att all tvätt var vikt och undanstoppad. Då alla IKEA-påsar som stått vid fotänden av sängen var borta, såg jag att det låg ett Monster under sängen. Ja, något oformligt, luddigt, stort, som rörde sig lätt i vinddraget från fönstret… Hmmm. Läge att se över lagret av dammsugarpåsar. Och söka fram en vass kniv ifall Det Luddiga anfaller.

[tags]städa, tvätta, diska, stock i avloppet, dammigt[/tags]

*) Jag har rensat bort sådant jag i nuläget VET att jag aldrig kommer att använda igen. Sedan har jag ganska mycket kan-vara-bra-att-ha-till-ditten-och-datten-kläder också, som jag behöver gå igenom lite mer ordentligt.

**) Det där avloppet är en neverending story. Med ojämna mellanrum har jag fått ringa efter rörkrökaren att rensa det, och det slutade inte stocka när jag flyttade upp duschen till badrummet (tidigare använde vi duschkabinen i tvättstugan). Det tar bara längre tid för det att stocka igen.

4 kommentarer på “Växlande”

    1. Lätt. Dammtussar går genom dammsugarröret. Kattussar har för stora huvuden. (Ifall de skulle vara så pass drogade att jag kommer nära dem med dammsugaren.)

Kommentarer är stängda.