Allmänt, Foto

Lättskrämd

image

Friggebodan som Gud glömde…

Jag brukar ju vara en riktig tuffing, även om jag ser ut att vara väldigt snäll. Det ska mycket till för att skrämma upp mig, men en natt för ett tag sedan lyckades det… 😉

Jag har för vana att se ”48 avgörande timmar” på TV4 Fakta. Det börjar vid 23 och slutar vid midnatt, ungefär (lite olika dag för dag). Anyway, jag hade sett ett avsnitt och gick sedan ut för att röka. Klockan hade passerat midnatt och det var alldeles tyst överallt. Man kunde verkligen höra en knappnål falla.

Då hostar någon! Nära, dessutom! Jag nästan hoppade till där jag satt och undrade varifrån ljudet kom: ingen syntes till längs någon av gatorna jag hade uppsikt över…? Ibland hör jag ljud från gående som inte hunnit fram bakom min husknut än, så jag avvaktade en liten stund. Gående ”knastrar” alltid på små stenar på asfalten, så jag hör att någon kommer. Ingen rörde sig längs gatan, men det hostade igen! Nu ännu närmare! 😯

Problemet är att jag är döv på vänster öra, så allt ljud låter som att det kommer från höger. Jag har väldigt svårt att lokalisera varifrån ljud kommer, om det inte håller på en stund (så jag kan vrida på huvudet några gånger och ”pejla in” ljudkällan). Dessutom var det alldeles mörkt på gården, då jag inte iddes tända brolyset för en simpel rök – det kom bara lite ljus från gatan.

Jag hann fantisera ihop inbrottstjuvar, innan jag plötsligt såg en skugga röra sig vid grannens friggebod. *lättad suck* Teens! Jag hade glömt… 🙄 Grannens äldsta dotter är i tonåren, och hon hade kompis- och killbesök i friggeboden miss-i-nassen. (Det fnittrade mer än en tjej när dörren öppnades.) Någon yngling hade varit ut och pissat/ tjuvrökt/ pallat jordgubbar/ whatever bakom friggeboden, och hans fotsteg hördes inte på gräset.

Jag log generat åt mig själv när jag rökt färdigt och gick in. Vadå livlig fantasi? Nåja, man har inte roligare mer spännande än man gör sig…

(Här vill jag också inflika att ungdomarna var otroligt tystlåtna. Inget dunka-dunka från någon spelare, ingen som skrek och tjoade och slog i dörren, inga högljudda skratt som ekade mellan husen. Mina juniorer förde betydligt mer oväsen när de var i tonåren – men det kommer väl…)

[tags]48 avgörande timmar, TV4 Fakta, natt, livlig fantasi, tonåringar[/tags]