Allmänt, Foto

Utrensning

Före

Efter

Klassiska ”före & efter”-bilder. Gissa vilken som är vilken…?

Under helgen har jag ägnat mig åt något som under en lång tid stått på att-göra-listan: jag har rensat och sorterat alla mina plastburkar samt rensat köksbänken! Det är ju så med den bänken, att om man ställer dit en enda sak som inte hör hemma där, så dras en massa andra saker, som inte heller hör hemma där, dit och så förökar de sig i rasande fart. Jag gjorde fantastiska fynd i den där röran!

Inte nog med det; jag passade även på att rensa de översta hyllorna i köksskåpen. Just nu står allt på köksbordet, men det ska packas i kartonger och köras iväg till Röda Korset så fort jag har tid. Just de översta hyllorna hade fyllts med hyllvärmare, en massa bra-att-ha-saker som samlats under årens lopp. Jag har ändå rensat där en gång, men det är väl 10 år sedan eller så. Det var hög tid för en ny rensning.

Ikväll har jag kört till återvinningen med tre kassar utrensade plastburkar i olika storlekar, med och utan lock. Jag har pippi på att diska upp alla glas- och plastburkar som kommer i min väg, för ”de kan vara bra att ha”… Numera använder jag ursköljda (inte diskade) glasburkar med skruvlock som askkoppar på bron, och plastburkar måste jag sluta samla på. Jag kommer aldrig att använda allihop – jag HAR redan alla plastburkar jag kan tänkas behöva.

[tags]rensa i röran, plastburkar, köksbänken, utrensning, återvinning[/tags]

2 kommentarer på “Utrensning”

  1. Såna ställen har jag också. Massor av sådana ställen. Särskilt burkskåpet är ett hatskåp, alltid fullt och rasar alltid ut så fort jag öppnar luckan.
    Jag har skrivit upp en lista, jag älskar listor 🙂 med en massa projekt nedbrutna i mindre projekt, allt handlar om röjning. Jag har tänkt göra åtminstone en liten insats om dagen. Får se hur det går..

    Ha det gott!

    1. En kompis till mig körde en-kvart-om-dagen-metoden. Hon röjde så mycket hon hann under en kvart varje kväll, och fick ordning och reda utan att missa allt för mycket annat. Man hinner mer på en kvart än man tror! (Men jag har ägnat hela helgen åt rensandet, inte bara bänken utan även skåpen.)

      Jag gillar också listor men mina tar liksom aldrig slut… Det kommer bara till fler saker än jag hinner pricka av.

Kommentarer är stängda.