Allmänt, Foto

Blandat

Snöfall

Det är verkligen blandat väder idag. Först regnade det, stora droppar som verkligen blötte ner ALLT på nolltid. Sedan började det snöa, varm snö som lägger sig mjukt på marken. Få se när det blir uppehåll, för det har väderprofeterna lovat senare under dagen. Håll nu tummarna att den lilla snö som kommer får ligga kvar, för jag är så innerligt less mörkret. Snön gör livet lite ljusare – så här års, i alla fall.

Annars har helgens regnande först gjort min gård glashal, men då snölagret inte var så tjockt, har jag numera barmark på hela gården. Dock inte på gatan som passerar förbi, där är det fortfarande ett tjockt lager blankis. Men – håll i er – där sandades igår! 😯 Visseligen runt 13-snåret, men i alla fall: min gata sandades! 🙄 *

Det kändes i morse som att jag glömt något när jag for till jobbet. Kunde inte komma på vad, förrän jag skulle gå ut och röka: jag hade glömt sjalen!** Det känns lite tomt runt halsen utomhus, när jag vant mig med sjal, men jag får trösta mig med att det åtminstone inte är kallt. Det är faktiskt ett par plusgrader ute – eller var åtminstone det när jag passerade termometern hemma i morgonbrådskan. Under dagen kan det bli lite kallare, men jag tål nog några minusgrader också.

[tags]väder, regn, snö, is, halka, sandning, sjal[/tags]

*) Min gata är annars gatan-som-gud-glömde i sandnings- och snöplogningssammanhang. Speciellt stumpen förbi mitt hus, mellan två korsningar.

**) Då jag nu vant mig vid sjal, så känns det ungefär som att jag glömt byxorna – men oroa er inte! Jag har kollat: byxorna är på! 😆

2 kommentarer på “Blandat”

  1. Hos oss har vi ungefär samma väder som i somras. Något, något kallare, men inte mycket. Men exakt lika blött. Det börjar kännas som om hela världen är en stor svamp, åtminstone känns det så när man går på den.

    1. Ja, herregud, snart utvecklar vi nog gälar? *less regnet*

      Fortsätter det så här ska jag börja odla ris på min sluttande gräsmatta nästa sommar. Perfekt att anlägga terrasser ner mot grannen! 😆

Kommentarer är stängda.