Allmänt, Katter

Årets första

Ha! Det hann inte gå många timmar in på det nya året så hade jag onlineshoppat för första gången i år! Kanske dags att fundera på hur jag ska lägga upp årets shoppingvanor, framför allt online…? 🙄

Nyåret firades inte alls. Jag sov gott framför TV:n tills jag vaknade av fyrverkerier i grannskapet. Iddes inte gå och se dem, då jag istället hade två oroliga katter att ta hand om, varav den äldre ännu inte vågar gå ut (kl 03:03) även om hon gärna vill. 🙁 Tidigare år har de inte brytt sig så det märkts, men den här gången blev madamen uppjagad och froppisen hoppade till varje gång det smällde utanför.

—-

Jag fortsätter väl här, då jag inte postade inlägget inatt. Planerna för dagen är att vi ska ha syskonträff hos L och E. Jag har ringt de andra och sagt att vi kör med det idag, för vi har nu hattifnattat fram och tillbaka angående tidpunkten (utan att kunna bestämma oss) ett tag. Idag är det ändå inga andra planer, alla är sega efter gårdagen, så det passar perfekt!

Innan jag åker någonstans måste jag gå och handla. Här är stor katt-astrof: kattmaten är slut! 😯 En del annat har också tagit slut, men framför allt måste jag köpa kattmat. Affärerna öppnar lite senare idag, så alla som jobbar där också får sovmorgon, därför ska vi samlas hemma i Byn ”efter lunch”. Då hinner alla som ska dit äta lunch innan vi åker.

Jag har installerat Skype på mobilen. Återstår bara att se om det funkar. Jag tror B har det på sin mobil ❓ så jag ska prova ringa henne senare (ett vanligt samtal) och be att hon ringer mig via Skype, om så är fallet. Annars får jag prova med någon annan. Jag är t ex inte riktigt säker på om jag måste ha ett särskilt Skype-nummer eller om det går bra med mitt vanliga mobilnummer. Äh, det löser sig så småningom.

Varför jag inte har Skype på datorn? Jag har ingen kamera till den stationära datorn. Däremot har jag kamera på Miss Piggy, men jag vet inte om hon pallar för Skype. Hon är ju min resedator, perfekt i storlek och vikt att trycka ner i handväskan, så jag borde prova med henne, men börjar först med mobilen för att se om jag lyckas få igång Skype. Eventuellt blir mobilen resedator + kamera när jag ska iväg… Vi får se. Det kommer väl att kosta skjortan, men om jag använder den endast inom husets nätverk borde det inte kosta extra? (Märks det att jag älskar min S3:a? 😉 Jag måste döpa henne snart.)

[tags]onlineshopping, nyår, fyrverkerier, syskonträff, kattmat, Skype[/tags]

4 kommentarer på “Årets första”

 1. Gott Nytt År! Apropå Skype, om någon som har Skype ringer till dig behöver du inte ha något speciellt Skypenummer. Då går man in i Skype och väljer dig som kontakt och ringer upp dig på ditt Skypekonto. Då kostar det heller inte något att använda Skype. Från Skype till Skype är det gratis. Om du ringer från Skype till ett vanligt telefonnummer så kostar det däremot.

  Om någon däremot vill ringa till ditt Skype från en vanlig mobil eller via en vanlig telefon måste du ha ett Skypenummer.

  Och det går utmärkt att ha Skype på telefonen. Men du har ju bara nytta av det om du har ett bra nätverk.

  1. Gott Nytt År, du också!

   Nu har jag provat videosamtal Skype-till-Skype med min dotter, och det funkade alldeles utmärkt! 🙂 Återstår bara att ansluta mig till K och B i USA och börja skypa med dem.

   Jag planerar att använda mobilen enbart inom deras nätverk i huset när jag är där, respektive inom mitt eget nätverk när jag är hemma, så då borde det inte kosta något. Hoppas jag. Bäst jag kollar vad mitt telefonbolag säger om Skype – de brukar inte vara så noga om att man ska få ringa gratis… 🙄

 2. Tror inte att du ska fråga telefonbolaget om Skype. De gillar precis som du säger inte Skype. Men de kan inte ta betalt för något. Såvida du inte är utanför ett Wifi och använder telefonens mobilnät, då kostar det ju surfpengar.

  1. *haha* Nej, jag ska inte ringa och fråga dem personligen, men det kanske står något i deras avtal/bestämmelser? Nå, det dröjer tills det blir aktuellt. Nu vet jag i alla fall att det funkar.

Kommentarer är stängda.