Allmänt, Katter

Varmare

Det är betydligt varmare idag än det var igår. En temperaturskillnad på drygt 20 grader, som tyvärr förstörs av vinden och snön som följde med det varmare vädret. Ja, ja, man kan inte få allt. Skönt att det är varmare i graderna – det gör faktiskt skillnad, trots blåst och snö.

Till och med madamen har varit ute flera gånger och bara njutit av vädret. Hon gillar när det snöar, då blir hon jättebusig! Kör ner nosen i snön och anfaller snöflingor/saker som fladdrar i blåsten/skuggor/vad som helst. Tyvärr är hennes favoritklätterträd insnöat i en djup driva, så hon tar sig inte dit utan att bli blöt och kall under magen. Då får det vara. Hon stannar en bit ifrån och tittar längtande upp efter stammen. Om hon bara kunde ta sig dit… 🙄

Själv blev jag så uppiggad att jag tog mig ur nattlinne och morgonrock* och in i duschen. Aahhh – det gör skillnad att fräscha upp sig lite, även om jag bara såsar runt här hemma med katterna. Jag har kommit så långt att jag tagit på mig mjukisbyxorna med tillhörande gammal t-shirt och så en (katthårig) kofta som pricken över i. Perfekt för ännu en dag i hemmets lugna vrå. Jag har betat av massor av inspelningar men har ännu mycket kvar att se.

Maten räcker ett par dagar till, så det är ingen brådska att gå och handla – om jag inte plötsligt kommer på att jag vill äta något annat än det jag har hemma, förstås. Haha, det låter som att jag är strandad någonstans i ödemarken, men jag är bara lat. Julmaten är uppäten vid det här laget, men jag har ännu kvar att göra frestelse. Det blev inte av under julen, då jag hade alldeles tillräckligt med all annan mat ändå, så jag bestämde mig för att frestelsen blir utmärkt som nyårsmiddag.

[tags]snöstorm, busig katt, uppfräschning, Janssons frestelse[/tags]

*) Igår hade jag min efterlängtade morgonrocksdag – gick omkring i morgonrock & fårskinnstofflor hela dagen och bara mådde gott.