Allmänt, Foto

Matblogg

Blivande kycklinggryta

Det här är verkligen ingen matblogg, även om dagens foto gör att det ser ut som en sådan. Den kycklinggryta jag tänkt laga igår blev tillagad idag istället, och det gick lika bra. Enda felet var att jag gick liiite för hårt fram med pepparn* men jag hostar inte eldsflammor. Inte än. 😉

Efter jobbet idag var jag och storhandlade: en säck solrosfrön åt mina vänner sparvarna. De blir mindre och mindre skygga, törs komma och äta när jag är ute och röker. Katterna gillar live-TV genom köksfönstret, som dessutom har den varmaste fönsterbrädan i hela huset.** Jag ska gå ut och fylla på frön efter att jag sett nyheterna och väderprognosen.

Där lät jag som en riktig pensionär, men det är ungefär så spännande mitt liv är just nu. Trots att det ännu inte gått en vecka sedan jag började jobba igen efter julledigheten så är jag tillbaka i de gamla vanorna: jobba-äta-sova, jobba-äta-sova… 🙄

Tänkte pigga upp tillvaron med en resa till L under helgen, men då funderar förstås B på att komma hit för att träffa kompisar – och då kan jag ju inte åka dit.*** Ja, ja. Jag får väl vänta in fler postorderpaket istället. Det är faktiskt två paket på väg till mig.

[tags]kycklinggryta, peppar, solrosfrön, pensionär, postorder[/tags]

*) Pepparn är inte med på bild. Inte en del andra kryddor heller, ser jag nu. De står i kryddhyllan ovanför spisen och behövde därför inte plockas fram.

**) Beror på att vredet till termostaten på elementet gått sönder, så det elementet går inte att sänka värmen på.

***) Det är lika troligt att hon stannar kvar i stan, beroende på väder & vind & allmänt humör. Vi får se hur det blir.