Allmänt, Foto

Almanacka

2013

Ni kanske minns den lilla, behändiga, handväskevänliga almanackan jag tidigare investerat i (den jag fick gratis, alltså)? Glöm den. Numera är det A5 istället för A6 som gäller.

Något har hänt. För ett par 10-11-12 år sedan 🙄 gick det bra att använda en liten almanacka att skriva i. Sedan bytte jag jobb och har klarat mig med väggmodell hemma och bordsmodell på jobbet i ett antal år, innan jag kom på att en gemensam (jobb + privat) almanacka är en bra idé.* Nu har antingen min handstil vuxit eller också har pennorna blivit bredare. Det var för små rader i en A6, jag kunde inte läsa vad jag själv skrivit… 😯

Snabbt slog jag till på en ny, ickeglamourös, almanacka i grå standardmodell, storlek A5,  som jag sedan dekorerat med några smileys. Tyvärr var mina kattklistermärken slut, annars hade jag satt dit sådana också. Jag får försöka hitta nya – gärna med glitter – när jag besöker en pappersavdelning nästa gång. 😆

Paradoxalt nog hann jag byta mobil och upptäcka att den har en alldeles förträfflig almanacka, som jag också lägger in tider i. Då får jag en påminnelsesignal en stund innan vad-jag-nu-bokat-in börjar, vilket är helt perfekt! Just nu har jag alltså både hängslen och livrem… Vi får väl se hur det hela utvecklar sig.

[tags]almanacka, kalender, klistermärken[/tags]

*) Att bära med sig almanackan i handväskan underlättar diverse tidsbokningar då jobb och privatliv krockar, t ex tider hos frissan, kursdagar eller annat som bokas in långt i förväg.