Allmänt, Foto

Långkok

Vinkokt högrev

Nu har jag ätit långkoket jag gjort till middag, och som ni ser blev det inget kvar på tallriken. Det var jättegott! 🙂 Jag har kvar mat att stoppa i lunchburkar men det vete fåglarna om jag törs ta med på jobbet. Det luktar väldigt mycket vin om maten…

För att göra en lång historia kort, så dricker jag inte alkohol – varken vin eller annat. Nej, jag är inte tillnyktrande alkis, jag tycker bara inte det är gott. Däremot tänkte jag prova använda vin i matlagningen (så kokar alkoholen bort) för att få en mustigare smak.

Enda problemet jag hade vid tillagningen var att glacen inte ville tjockna, hur mycket jag än kokade den. Då den blev så ”lös” i konsistensen, gjorde jag ingen sås utan använde glacen istället (det blir ganska mycket). Nå, det var gott i alla fall och väl värt att prova! Köttet bara faller isär, så mört blir det.

Eftersom jag nu hade en öppnad vinflaska provade jag hälla en skvätt vin i ett glas att dricka till maten, men vinet var ändå inte gott. Jag är ingen kännare, utan nöjde mig med ”husets vita” (kranvatten) till maten istället – och det gick lika bra! Värt att notera till nästa gång: köp bara en liten flaska vin. Nu får jag hälla bort mycket. Glöm inte heller att ta en tröja som tål fläckar – jag dräller alltid på mig och idag var inget undantag. 🙄 Tur det var en gammal ”hemmatröja”!

[tags]långkok, vin i maten[/tags]

2 kommentarer på “Långkok”

  1. Kul att du tyckte det var gott. Har testat en annan variant av Tommy Myllimäkki som också var jättegod. I den ska det vara vitt vin så kan du ju bredda ditt vinanvände 😉

Kommentarer är stängda.