Allmänt, Foto

Ny last

Loka citron

Jag har bytt en av mina laster: från Coca-Cola till Loka citron. Det är – från vänster till höger – en halvdrucken, en urdrucken och en oöppnad burk som pryder mitt skrivbord just nu.

Det är grillens fel, eller förtjänst – hur man nu vill se det. Jag tar oftast en ”dagens” och då ingår dricka. I ett försök att dra ner på kalorierna (ironin flödar: äta snabbmat och dra ner på kalorier 🙄 ) har jag gått över till sprattelvatten, när jag ändå måste välja en dricka.

För övrigt blev palten bra igår. Enda minuset var att det blev så fullt i grytan att det rann klibbigt paltspad över hela spisen* både ovanpå, på framsidan, och på köksgolvet framför spisen… Nå, det gick att torka upp. Både jag och A har palt att steka till middag, då jag skickade med honom en matlåda.**

Det kom mycket snö igår, och ännu mer under natten. Jag fick skotta mig ner från bron i morse, för att alls ta mig ur huset. Då skottade jag ändå bron igår kväll! 😯 Snön som nu kommit är dessutom varm och klibbig, fastnar i skyffeln och är jättetung.

UPDATE
A skottade på gården under tiden som palten tillagades. Däremot kom det typ dubbelt så mycket under natten, och i morse var han inte hos mig.

[tags]Coca-Cola, Loka citron, palt[/tags]

*) Spisar med häll har inte lika bra avrinningskanter som spisar med plattor. Överkoket rinner iväg utom all kontroll direkt.

**) Klart han åt middag hos mig igår! Palten var ju ett lockbete… *he he* Tyvärr skottade han inte hela gården, bara en bit.

4 kommentarer på “Ny last”

 1. Himla dåligt att han inte skottade som tack för palten. Skulle därför behöva skotta f ö r e palten då efter hade varit ännu tyngre med tanke på paltkoman.
  Gud så gott med palt. Det var inte så länge sen jag åt men just nu blev jag sugen och då känns det ju som om det är åratal sen..
  Loka är gott.

  1. Ojdå, jag fick göra en liten rättelse i mitt inlägg. Han skottade på gården, bara inte alltihop, medan jag fixade palten. Det tog tid, då snön var tung även för honom.

   Palt är riktig höjdarmat! Den här gången kokade jag platta paltar, utan fläsk, som går snabbt att koka, även om jag tycker palt blir godare med fläsk inuti. Det är lite pilligare att göra och jag har inte riktigt tid en vanlig vardagkväll att börja med det.

  1. Njaeh, jag föredrar en lätt touch av citron. Speciellt när burken stått öppnad på skrivbordet från en dag till en annan, och blivit både ljummen och utan kolsyra.

Kommentarer är stängda.