Allmänt, Foto

Kolor

Bravo-kolor

När jag lunchade på V igår (levergryta! 🙂 ) passade jag på att köpa lite Bravo-kolor också. Det är enda stället jag känner till som har dessa kolor, nu för tiden. Jag blir som ung på nytt när jag tuggar i mig dem. 😉 Synd att de är lite odryga, för de tar slut så himla fort. Poff, så är de borta…

Förutom att jag klämde i mig utelunch, så blev det även utemiddag igår. Först hade vi fackmöte, med middag när allt var klart. Den här gången hade vi bokat in oss på thairestaurangen, där vi åt buffé. Smaskens, det också! 🙂

För att återgå till kolorna, så minns jag att Konsum hade kolapåsar med liknande kolor när jag var liten. Det fanns alltså bara en affär hemma i Byn där jag växte upp, och det var Konsum. Eller Kooperativa, som det hette på den tiden.* Affären är – förstås – nedlagd sedan många år, men jag minns de där kolapåsarna.

Jag köpte även Päronsplitt där, speciellt under perioden då de hade samlarbilder på hästar innanför pappret. Eftersom jag var hästtokig så klämde jag i mig så många glassar att jag faktiskt fick ihop en komplett samling (och oräkneliga dubletter) av hästbilderna! Tyvärr gjorde jag mig av med dem när hästintresset försvann – de hästgrejer jag inte slängde bort delades ut åt släkt, vänner, deras vänner, avlägset bekanta, åt vem som ville ha, så jag har ingen aning om vart de tog vägen.

Det är lite synd, då jag nu i vuxen ålder gärna hade haft kvar en del saker. OK, ett par tre böcker och min ridhjälm finns kvar, men annars försvann allt. Det blev så när jag kom in i ”killåldern” – att förknippas med häst var något av det mest otänkbara man ville råka ut för, så svish iväg med allt så snabbt som möjligt. Nå, man kan ju inte spara allt, annat än i minnet. 😉

[tags]Bravokolor, Konsum, Kooperativa, Päronsplitt, hästflicka[/tags]

*)  Läs och lär, ungdomar: det är därför många äldre inte säger ”Konsum” utan istället säger ”Kopera” (med kort o). I alla fall här. Händer det på andra ställen i landet också?

2 kommentarer på “Kolor”

  1. Så ledsen jag blir när jag ser att du fick lergryta och inte levergryta! Hoppas det gick ner ändå. Och de där kolorna i muggen – har du en mugg till där du samlade plomborna? 😎

    1. ”Lergryta”??? Du behöver putsa upp glasögonen! *hytter med fingret*

      Färska, goda kolor sliter inte ut plomberna!

Kommentarer är stängda.