Allmänt, Foto

Ny mugg

Starbucksmugg

Bland allt annat jag köpte under resan, så slog jag till på en ny kaffemugg till mig själv. Observera den praktiska underdelen av kork, som gör att jag slipper använda de fläckiga (ringade), gamla, välanvända underlägg jag behöver till den andra muggen.

Min mugg står nämligen alltid bredvid kranen i köket, vilket gör att den alltid är blöt under. Det innebär att muggen gör ringar på borden när det är het vätska (kaffe eller te) i den. Efter att ha lämnat ett spår av ringar efter mig på diverse bord, har jag fått börja använda små underlägg för att undvika ringmärkning.*

Det funkar inomhus, men om jag sitter ute så blåser alltid det där jäkla underlägget iväg när jag lyfter koppen. Nu sitter det direkt i koppen och kommer inte att blåsa bort eller glömmas att ta med. 🙂 (Däremot går inte muggen att diska i maskin, men det spelar ingen roll. En enda mugg att handdiska är en baggis.)

Jag pysslade ihop en sorts grillmiddag till mig själv idag. Planen var att A skulle komma, så jag kunde ställa honom vid grillen, men han dök aldrig upp. Då iddes jag inte grilla (svintråkigt att grilla ensam) utan lagade allt på spisen, i grillpannan, istället. Jag har en sådan där stekpanna med grillränder i botten, så maten ser grillad ut, fast den är stekt på spisen. Nu har jag alltså matlåda till imorgon, då det blev rester över som A annars hade ätit.

[tags]kaffemugg, Starbucks, underlägg, grillat[/tags]

*) Borden i fråga är omslipade, då de har skivor av rejält tjock furu. Tål fler omslipningar till. 😉

2 kommentarer på “Ny mugg”

Kommentarer är stängda.