Allmänt, Foto

Ordnat

Nu har jag ordnat så jag kan sova på nätterna igen! 🙂

När jag kommit hem från min shoppingresa kollade jag igenom utdragen från mitt konto, och upptäckte att det inte dragit den amortering som skulle dras medan jag var bortrest. Mycket skumt, då allt går via autogiro sedan flera år tillbaka i tiden. Jag väntade ett par dagar, men inget hände. Vid en djupare koll upptäckte jag att amortering inte gjorts i april heller…!?! 😯

Idag hann jag till banken under lunchen, så de fick ta itu med ärendet. Nu är både april och maj betalda, och jag har lovat att hålla extra koll i juni, för att vara säker på att autogirot kommit igång igen som det ska. Det är klart, jag får ju mer pengar för tillfället om jag slipper lånet, men när det upptäcks efter X antal månader, blir det inte kul…

Nå, nu har jag kvitto på att det är betalt för den här gången, så får jag hoppas att det dras automatiskt nästa gång, som det är tänkt att göras. Så blir det när man är fostrad till att ”göra rätt för sig”, som det heter. Jag hoppas jag lyckats fostra mina juniorer i samma anda, men det tror jag. Skam vore det annars! 😉

image

UPDATE
(2 dagar senare) Nu har jag fått ett brev från banken som talar om att det blivit ett fel hos dem efter ett systembyte bla-bla-bla. Nu håller vi tummarna, allihopa, att det fungerar i fortsättningen, eller hur?

[tags]lån, amortering, autogiro[/tags]