Allmänt, Foto

Mässling

mässling

Efter en dag fylld av solsken och värme, fick bron och plattorna framför den plötsligt mässling. 😉

Som tur var hade jag precis hunnit hem från affären och burit in varorna, för tio sekunder efter att bilden togs så öste regnet ner i en störtflod av åskmodell. Ingen åska, dock, men regn så det räckte och blev över.

Sedan kom det fler skurar under eftermiddagen och kvällen (kanske även under natten?), så i morse var omvärlden alldeles dimmig. Jag gillar när det är dimma, så länge jag slipper vara ute och köra i den. :mrgreen:

Myggdödare

Nu har jag sökt fram min ”myggdödare”, eller vad den ska kallas. Jag vet faktiskt inte om den dödar myggen, eller om den bara får dem att hålla sig borta, men den är ett måste. Varje gång jag öppnar dörren kommer det in 40 mygg, men när de känner doften från myggdödaren vänder de och ilar ut igen. 😉

När myggdödaren först dök upp på marknaden hette den Spira och fanns bara i en kompaktvariant; den man sätter direkt i eluttaget. Numera heter den Sterminio (kan finnas fler namn) och jag har sett modeller med sladd, så den går att ha någon annanstans än precis vid uttaget. Det underlättar om t ex eluttaget sitter bakom en soffa eller annars är svårt att nå, då plattan måste bytas ungefär var åttonde timme.

För att återgå till namnet; alla vet ju att ett toy är ett tuggummi? Där har vi ett varumärke som blivit ordentligt förankrat och indoktrinerat i svenska språket. (Precis som vi photoshoppar våra semesterbilder och googlar efter svar på våra frågor.) Alltså söker vi varje sommar fram våra spiror för att ta kål på myggen (en spira, flera spiror), oavsett vad det står på förpackningen. Eller är det bara här vi säger så? 😕 Vad säger ni?

[tags]regn, dimma, myggdödare, Spira, Sterminio, varumärken[/tags]