Allmänt, Foto

Fortsatt varmt

Hästar på bete

Jag stannar alltid och röker tittar på hästarna på den här parkeringen…

Det tryckande värmen fortsatte igår – och då blåste det inte, så det var snudd på outhärdligt. Jag försökte sitta ute i solen på bron, med min ljudbok, men orkade bara korta stunder. Att sitta i skuggan på min ljugarbänk var inte kul – det såg myggen till.

Nå, jag ska inte klaga. Idag (torsdag) är det grått, mulet och spridda regnskurar slår till emellanåt. Perfekt dag för hemmapyssel, när jag nu orkar! Tvättmasken får jobba (jag hänger tvätten inomhus p g a regnet) och jag har all städning kvar att ta itu med! Härligt! Eller kanske inte… :mrgreen:

För att undvika hemmapysslet i hettan igår, stack jag till syrran i K istället. Tog med den lånade resväskan (minus bagageremmen, som råkade bli kvar hos mig) och ett par kjolar hon ska få fålla upp åt mig. Passade på att bli bjuden på grillmiddag, även om det faktiskt inte var meningen. Jag hade bara tappat greppet om vilken tid på dygnet det egentligen är, vilket märktes mest när jag skulle åka hem. 🙄 Jag får väl skylla på de ljusa nätterna.

Jag köpte ett par fästinghalsband åt katterna, som de ska få bära oavsett om de vill eller inte. De är ju vana att gå med halsband sedan tidigare, även om de fått gå utan en tid nu.*

På tal om halsband; jag har haft borta ett set med halsbandsförlängningar som jag köpte på resan. Jag har sökt och sökt och sökt, men i morse hittade jag dem på ett säkert ställe. Ja, det var så säkert att jag glömt bort att jag lagt dem där… 🙄 Det är ju för mycket begärt att jag skulle lägga dem där de andra smyckena var, men antagligen har jag haft dem i handen när jag hämtat något annat, och så lagt dem ifrån mig – ja, ni har säkert gjort samma sak.

Lönen ramlade in på mitt konto idag, vilket innebär att jag ska sätta mig vid datorn med bunten med räkningar. En enda räkningsfri månad, är det för mycket begärt? Tydligen, men jag betalar och ser glad ut – det är inget annat att göra. Imorgon ska jag iväg och förstöra en del av pengarna direkt (utan omväg via räkningar), då jag har ärenden i L.

Bland annat har jag bokat tid hos optikern, men det kommer inte att kosta förrän jag hämtar glasögonen. (Läs: jag kan skjuta upp smärtan till senare. 😉 ) Den här gången ska jag ta två par, ett par ”vanliga” och ett par terminalglasögon, då jag börjat få ont i huvudet av att kisa mot datorskärmen – för att inte tala om gamnacken** jag håller på att skaffa mig…

UPDATE
Nu har jag satt på fästinghalsbanden på katterna, som just nu går omkring och ser ut som små åskmoln. Inte populärt, alltså. :mrgreen:

[tags]värme, svalt, tvätt, midnattssol, fästinghalsband, halsbandsförlängningar, säkert ställe[/tags]

*) Grannens hundar höll på att skälla ihjäl sig när de hörde pinglorna på katthalsbanden. Tyvärr gjorde de inte det (skällde ihjäl sig) men det blev lugnare och tystare i hundgården när jag tog bort halsbanden från katterna.

**) Ni vet, först framåt, sedan uppåt. Jag ser ut precis som en av gamarna i Disney’s Robin Hood. :mrgreen: