Allmänt, Foto, Katter

Tisdag

Gräsklippning

Gräset blev klippt idag, alltihop, även om det gick VÄLDIGT långsamt. Till slut var jag tvungen att göra en mutmiddag åt A för att bli färdig med klippandet. 😉 Och snäll som han är hjälpte han till med klippandet en stund.

Tack och lov har det blåst ordentligt hela dagen, så jag har sluppit de flesta myggen. Däremot blev en broms/ geting/ whatever väldigt förtjust i mitt högerben och försökte bita mig genom strumpan flera gånger.*

Ljugarbänk

Ljugarbänken var det första jag klippte fram ur djungeln av gräs (det var typ manshögt) (OK, kanske inte, men inte långt ifrån) så jag kunde vila i skuggan emellanåt. Det var varmt idag, mycket varmare än jag trodde det skulle bli.

Just nu (kl 19:10) är det 23 grader i skuggan och det har slutat blåsa, så myggen har kommit fram. De biter mig främst runt ben och fötter, och jag försöker låta bli att klia, men det är svårt.

Katterna

Katterna var alldeles fnippriga medan vi klippte gräset. De skulle hela tiden hålla koll på vad vi gjorde, precis som om de aldrig varit med om en höslåtter gräsklippning förut!?! Först var bara madamen ute, men när froppisen sovit sin skönhetssömn ville hon också komma ut. Mamma var ju ute! 😉

Jag har hittat en liten skorpig knöl i froppisens päls, men bara med fingertopparna. Hon låter mig inte titta på den, så jag vet inte om det är en sårskorpa eller en fästing. Ni** som vet: hur känns en fästing när den sugit sig full med blod? Är den hård (som en sårskorpa) eller blir den mera mjuk och ”svampig”? Blir de stora när de suger blod? 😯

(Noterat på inköpslistan till nästa gång jag passerar en djuraffär: två fästinghalsband i kattmodell.)

[tags]klippa gräs, ljugarbänk, katter, fästing[/tags]

*) Jag hade ett par gamla joggingskor och strumpor på mig, för att slippa få gröna fötter. Man får skrubba så ini bomben för att få bort det gröna, det liksom biter sig fast.

**) Vi brukar inte ha fästingar här, bara något enstaka exemplar någon gång, men de brer ut sig mer och mer i hela landet. Inga Borrelia-fästingar, dock, men de är ändå äckliga. (Och det kanske ÄR en sårskorpa.)