Allmänt

Nå nu

A har varit hit och gjort sin enklaste datorreparation någonsin; han skruvade upp datorchassit, petade lite, startade datorn – och den var tyst och gick snällt igång som den skulle?!? Antagligen har något varit glappt, som han nu petat i rätt läge. 🙄

Själv gör jag inte mycket. Ljudboken är färdiglyssnad, e-bok nr 2 är i mobilen, TV:n står på och surrar när jag är hemma. Idag har det varit grå himmel, men varmt och kvavt – riktigt rötmånadsväder. 😕 Allt jag tog i var klibbigt och luften var tung att andas. Det var nästan så jag väntade mig åska, men trots att jag skymtade mörkt stålblå moln vid horisonten, så drog de iväg åt något annat håll.

Eftersom jag körde mutmiddag åt A för att han skulle hjälpa mig med datorn, så fick han föreslå vad vi skulle äta. Han ville ha kött & potatis, alltså nötkött. Väl i affären insåg jag vilken utmaning han gett mig, för det fanns bara fläskkött, förutom biff eller oxfilé – de dyra bitarna. Det blev biffar till middag, och jag lyckades inte särskilt bra med dem. Ångrar att jag inte eldade igång grillen och grillade dem istället för att steka dem, men gjort är gjort. Vi åt dem med god aptit i alla fall. 😉

Det är så typiskt. När datorn var trasig hade jag tusen saker jag ville blogga om, men när den nu är lagad kommer jag inte på något ämne alls. Jag har börjat andra semesterveckan och funderar som bäst på a) när jag ska åka till L nästa gång och b) vilken dag jag ska åka till IKEA. Dessutom har jag lovat brorsans särbo A att komma på besök, och det blir kanske med övernattning, då det är en bra bit att köra (14,5 mil enkel väg, enligt Google Maps) även med norrländska mått mätt. I och för sig är ju nätterna ljusa, så det går bra att köra hem mitt i natten om besöket drar ut på tiden. Då slipper jag ordna kattvakt.

Jag har gjort matsedel för den här veckan, men den är väldigt flexibel. Det kan ju – som sagt – hända att jag rallar iväg någon annanstans en dag eller två, men det där är vad som finns hemma. Om det blir tillagat på ”rätt” dag är en annan femma. Nu har jag i alla fall de ingredienser som behövs. (Annars blir det ofta fil, smörgås eller utemat när jag är ledig.)

Min säng syns knappt bakom drivorna av ovikt tvätt som staplats vid fotänden av sängen. Jag borde verkligen göra ett ryck där. 🙄 Jag har mycket jag behöver tvätta också, sådant som jag lagt åt sidan och tänkt att ”det där tvättar jag när det blir sommar så jag kan hänga det på tork utomhus”. Till exempel vinterjackor, gardiner, etc. *suckar djupt* Det är bara att sätta igång.

[tags]dator, semester, nötkött, åka omkring, matsedel, tvätt[/tags]