Allmänt, Foto

Torkvinda

Torkvinda

Det jag länge fruktat inträffade idag: min torkvinda kollapsade. 🙁

Jag har tidigare sett att den lutat (mer än den tidigare gjort, lerjorden i området gör att alla torkvindor i grannskapet lutar lite grann – omöjligt att få dem raka) men idag kollapsade den, full med tvätt. Det var precis när A kom till mig, så vi hjälptes åt att lyfta den och undersöka vad som hänt.

Det visade sig vara fästet som rostat sönder, så imorgon får jag knalla iväg till järnhandeln och kolla om det finns att köpa lösa fästen eller om jag måste köpa en helt ny torkvinda. (Det kan bli billigare, då reservdelar kan visa sig vara ordentligt dyra.) Det är alltså inte ett s k jordankare jag behöver, utan det är liksom ett rör som man sänker ner i ankaret och sedan trär upp torkvindan på.

Dessutom behöver jag klippa gräset, men det förtränger jag så gott det går. Idag har jag ju städat, tvättat och diskat, så gräsmattan får bli ett projekt för någon annan dag. Vi får se imorgon, vad väder och vind säger om det. Jag har dessutom en del andra ärenden jag behöver göra undan medan jag kommer ihåg dem.

[tags]torkvinda, jordankare[/tags]

2 kommentarer på “Torkvinda”

  1. Ja, de där står ju ute i ur och skur året om (åtminstone hos oss) så det är väl inte så konstigt att de ger upp till sist.

    1. Ja, den har ändå hållit i drygt 20 år, så det är nog på tiden att jag köper en ny. (Vi satte upp den när vi flyttade hit och har inte ens behövt byta lina!)

Kommentarer är stängda.