Allmänt

Sommarväder

Japp. Det är den typiska svenska sommaren som slagit till igen. Nu är det inte solbränna, utan rost, som gäller. Regn och blåst står på menyn. Jag har t o m hört rykten om att det kan bli snö, men det är förhoppningsvis i fjällen, inte här. 😯

Jag har plockat ur myggfönstren för ett par dagar sedan, då nätterna blivit ganska kalla och korsdraget från blåsten gör att huset blir ordentligt utkylt. Nog för att jag gillar att ha svalt inomhus men 16 grader är i kallaste laget, speciellt när det drar mellan de öppna fönstren. Däremot sover jag väldigt gott i kylan svalkan, så läget bedöms från dag till dag. Just nu (kl 02:00) är det 11 grader ute, så jag tänker inte sätta i myggfönstren igen. Inte mer än möjligen det i sovrummet, då – med bara ett fönster öppet blir det inget korsdrag.

Som av en händelse 😉 ”råkade” jag ta mig en powernap tidigare under kvällen, så nu är jag pigg i natt. Jag och froppisen äter chips framför datorn medan TV:n står på och surrar svagt i bakgrunden. Min senaste ljudbok ligger på köksbänken och väntar på mig och jag har en e-bok att roa mig med också, om jag vill. Ljudboken kan vara ett sätt att göra tvättvikningen lite mindre trist, men jag tänker inte ta risken. :mrgreen:

Vi, A och jag, har ännu inte hälsat på mitt första barnbarn (och hans första syskonbarn), då vi fått veta att det är besöksförbud på BB. Vi får allt vackert vänta tills de kommer hem. *suckar djupt* Nå, jag kan kolla på honom på ”webbisar”, på landstingets sida, istället. Inte för att det är samma sak, men snart… Snart får jag sniffa babynacke! 😆 Det låter som att jag är en vampyr, men så illa är det inte!

Förresten – för att totalt byta ämne – jag har problem med att alla kallar mina klänningar för tunikor?!? Beror det på att jag alltid har leggings (långa eller korta) under? (För att undvika att låren skaver mot varann.) Ett sant i-landsproblem, men jag undrar bara? En tunika är – för mig – inte längre än att den (max) går ner över ändan. Når den till knäna så är det en klänning, i mina ögon, oavsett leggings eller inte.

[tags]regn, blåst, svalt, Fallet, Michael Connelly, Död mans grepp, Peter James, barnbarn, mormor, klänningar, tunikor[/tags]

2 kommentarer på “Sommarväder”

  1. De är så kort tid på BB nu för tiden att det knappt är lönt att hälsa på. Här har vi jättefint väder. Å andra sidan hade vi skitväder när ni hade varmt i våras.
    Vet inte varför de säger tunika. För mig har det med längden att göra tror jag, tunikor nu för tiden går en bit nedanför ändan. Har dock varit med om att de sagt tunika om jag haft en väldigt rak klänning.

Kommentarer är stängda.