Allmänt, Foto

Sjalar

Sjalar

Ja, det ska stå en bil på gräsmattan.
I krig och kärlek och under marknaden är alla parkeringsvarianter tillåtna.

Jodå, jag slog till på ett gäng sjalar under marknaden. Jag köpte fem, vilket var ungefär sex för mycket, då jag ännu inte packat upp de jag köpte i USA… 🙄

I vilket fall som helst, så luktade sjalarna som att de åkt runt på marknader några gånger för mycket, så jag sköljde upp dem för hand i tvättstället (med parfymerad tvål). Två minuter efter att jag hängt dem på tork började det regna… Nåväl, regnet gick över och sjalarna fick hänga kvar till nästa dag, då solen sken och vinden torkade dem med rekordfart.

Jag har haft långväga gäster under marknaden. De vallfärdade från Norge med husbil, så det var enkelt att ordna husrum åt dem: bara stoppa elsladden i väggen så de slapp köra kylskåpet på gasol, samt ge dem en av mina reservnycklar så de hade tillgång till ”servicebyggnaden”, a k a Snigelskalet. 😉 Vi har haft en riktigt trevlig helg, trots det stundtals kalla och blåsiga vädret!

Idag har jag börjat jobba efter semestern. Själva gå-tillbaka-till-jobbet-momentet var inte svårt, men igår slogs jag av en förödande insikt: ingen av mina semestersysslor hade blivit åtgärdad! T ex har jag köpt nya rullgardiner till alla tre sovrummen (redan i våras) och tänkt att ”de där sätter jag upp när jag har semester och gott om tid”, för att inte tala om utrensningen av bokhyllan och alla böcker som skulle köras till återvinningen. ”Det hinner jag göra under semestern, då kan jag åka vilken dag jag vill” tänkte jag. Jo, tjena. 🙄 Inget jag tidigare planerat att göra har blivit gjort, däremot har mycket hänt som inte alls var med i beräkningen från början.

Jag skulle ha gjort som jag funderade på innan jag tog ledigt; skrivit upp alla sysslorna på olika dagar i kalendern, så jag hade kunnat pricka av dem allt eftersom. (Note to self: kom ihåg detta till nästa sommar!) Då hade kanske någon av de planerade sysslorna blivit utförd. Nu har jag allt kvar – men jag ska ju ha något att göra på kvällarna under sensommaren, hösten och vintern också, eller hur? 😉

[tags]sjalar, marknad, semestergäster, jobb, sysslor[/tags]

4 kommentarer på “Sjalar”

 1. Huva, har bara haft en vecka än så länge så det låter inte trevligt att börja jobba igen . här är vi listomaner. Delar listor i Wunderlist, något som räddat oss mer än en gång.

  1. Wunderlist ser ut att vara ett väldigt användbart verktyg, men jag har mest bara varit lat under semestern. Det hjälper inga listor i världen mot… 🙄

   Däremot har jag ju verkligen varit ledig och vilat upp mig, vilket är huvudsyftet med semester. Allt jag missat att göra går att åtgärda på kvällar och helger, det är inga stora eller brådskande projekt.

 2. Det värsta tycker jag precis när man kommer tillbaka från semestern är att man fortfarande är i semester ”mode” och det man brukar göra på jobbet går lite långsammare än det brukar… en vecka in så arbetar man på 100% fart igen. Transaktionen från semestern till jobb är jobbigare än från jobb till semester…

  1. Jag tycker tvärtom!

   Hela första semesterveckan tror jag det är söndag varenda dag, eftersom ”jag var ledig igår, alltså måste det vara söndag idag”.

   Första dagen på jobbet efter semestern brukar jag vara lite ringrostig, ha svårt att komma ihåg lösenord, drivor av post att gå igenom, men sedan rullar det på som vanligt. Och efter en vecka känns det som att det gått månader sedan jag haft semester…

Kommentarer är stängda.