Allmänt, Foto

Punktering

Vägskada

En bekant fick hjälpa två kärringar fruntimmer kvinnor som råkat få punktering på sin bil i precis den här vägskadan*. Dels kunde de inte byta däck, dels hade de ändå ingen luft i reservdäcket.

Jag har själv dammat i – och över – det guppet rätt rejält, men mina däck höll. Problemet var att vägskadan inte syntes förrän man var alldeles inpå och det var för sent att styra undan.

Min bekanting köpte senare en sprayflaska med chockrosa färg och markerade knölen på egen hand, så nu syns den. Rejält. Ja, vad ska man göra när det inte blir åtgärdat? Nu slipper andra (förhoppningsvis) köra över vägskadan, med eventuella bilskador som följd. Det är inte kul att bli stående där ute i bushen med punktering eller vad annat en bil kan råka ut för.

[tags]vägens riddare[/tags]

*) Vägskadan syns nästan inte alls på den här bilden, men den är alltså ett jättegupp uppåt med en kant på baksidan. Eftersom den dyker upp varje år är det antagligen en sten (eller liknande) som trycker sig uppåt med hjälp av tjälen. På vintern är den borta – och så börjar det om nästa sommar. (Bilden togs ur helt fel vinkel, bara för att jag skulle visa att även om midnattssolen är över för säsongen så har vi ljusa nätter ändå.)