Allmänt, Foto

Lugnet har lagt sig

Fullmåne

Så är marknaden (och första arbetsdagen efter semestern) över.

Jag har tagit en uppfriskande liten tupplur (”bara” tre timmar… 🙄 ) efter jobb, mathandling och middag och är därför pigg i natt igen. Surprise, surprise, liksom. Det var inte riktigt meningen, men nu blev det så här, OK?

Det är så stilla ute. När vinden nu har lagt sig för kvällen, så susar det bara fridfullt i träden. Inga bilar eller personer är ute och rör sig längs gatan. Till och med fåglarna har lugnat ner sig. 😉

På tal om fåglar så såg jag en skum pippifågel idag när jag kom hem från jobbet. Den höll på att flyga lågt runt träd och buskar (och kraschade in i torkvindan 😯 ) och skränade åt skatorna. Den hoppade även runt på gatan och plockade upp något som såg ut som en kotte. Det kan ha varit en vilsen nötkråka, då sådana verkar finnas längs kusten här i norr. Jag har aldrig sett en sådan tidigare.*

Under dagen har det blåst rejält hårda och kalla nordliga vindar. Jag var optimist i klänning och utan något långärmat att ta på mig. Imorgon blir det både jeans och kofta, oavsett om solen skiner eller inte. Jag borde veta att soligt väder inte automatiskt betyder att det är varmt i luften, men jag hoppas det blir sommar någon gång i år. (Så jag kan klaga på värmen och önska att det blir kallt igen.)

[tags]fullmåne, nötkråka[/tags]

*) Hur kunde jag då känna till just den fågelsorten? Jo, i mitt föräldrahem hade vi en stor tjock fågelbok, med mängder av bilder, som jag bläddrat i massor av gånger. Den kanske var bror E:s, jag är lite osäker på vem som egentligen ägde den.