Allmänt, Foto

Provsmakning

Choklad

Åååhhh, så goda pralinerna är!

Jag köpte ju en ask chokladpraliner under marknaden och kunde faktiskt hålla mig i flera dagar innan jag öppnade asken. Nu har jag börjat provsmakningen, och det är den ena pralinen godare än den andra i en sådan låda, kan jag tala om… Med yttersta självbehärskning lyckades jag spara några till en annan kväll, då det var rykande åtgång på dem så fort jag fått upp asken.

Jag försökte ju gömma dem i kylen, men jag har för liten kyl. Eller för lite matvaror. Hur jag än försökte så stirrade chokladen på mig varenda gång jag öppnade kylen, så till slut gav jag upp kampen. De var ju ändå köpta för att ätas. Visserligen var planen ”en pralin per kväll” men så gick det som det gick…

Det är svårt att välja vilken som varit godast av de praliner jag smakat, men då jag t o m gillade den med 70% mörk choklad, så förstår ni hur goda de är! (I vanliga fall gillar jag inte mörk choklad, oavsett kakaoprocent – hög eller låg. Inte vit choklad heller, men den var också god den här gången.)

[tags]choklad, praliner[/tags]