Allmänt, Foto

Filminspelning

Filminspelning

Så här ser det ut när en liten kortfilm spelas in utanför mitt jobb. 😉

Självklart hakade jag på som statist – två gånger! Först på förmiddagen, sedan efter jobbet. Jag orkade inte eftermiddagspasset också, då förmiddagen var både lång och varm och vi stod hela tiden.

För den som undrar, består en filminspelning av väntan. Lång väntan. Ännu mer väntan. Så småningom kommer en repetition, och sedan följer några korta tagningar, innan nästa scen förbereds. Och så väntar man. Och väntar ännu mer. Oavsett värme eller värkande ben så är det bara att stå kvar på sin plats – och vänta.

Det var i alla fall kul att se arbetet bakom kulisserna, och jag undrar verkligen hur de ska få ihop en film av de mystiska scener som filmats idag; scener helt utan samband, såvitt jag förstod. OK, de filmar väl fler dagar, på fler ställen, men bara idag hos oss.

Jag har inte köpt biljett till Hollywood än, men den som vill kan få köpa en autograf redan nu (för att undvika rusningen). :mrgreen:

[tags]filminspelning, statist, väntan[/tags]