Allmänt, Foto

Onsdagsmys

Apelsinjuice

Jag kände för något gott framför TV:n under kvällens sena timmar. Efter en inventering i kyl och skafferi insåg jag att jag inte hade något att tugga på – men däremot att dricka!

Det blev en San Fransisco, givetvis utan alkohol – apelsinjuice med en yttepytteliten skvätt Grenadine. Sliskigt, men det stillade sötsuget! 😉

För den som inte smakat kan jag berätta att Grenadine är en supersöt klibbig smörja med körsbärssmak som man kan köpa i mataffären (vill jag minnas, har haft den rätt länge). Den används för att smaksätta drinkar (med eller utan alkohol) och en flaska räcker i åratal… 🙄

Middagen igår blev kanske ingen braksuccé, men den blev god. Jag provade göra risotto själv för första gången, och serverade den med ugnsstekt lax åt en förvånad son. Han hade aldrig ätit risotto tidigare – såvitt han kom ihåg – så det var på tiden.

Jag använde ett grundrecept, utan svamp eller andra tillägg, men vet nu hur jag kan variera det. Det kan ju vara lämpligt att följa ett nytt recept någotsånär till punkt & pricka någon gång… Jag brukar sväva ut i diverse gastronomiska äventyr när jag provar något nytt, lägger till och drar ifrån efter eget tycke, med mer eller mindre lyckat resultat.

[tags]apelsinjuice, Grenadine, San Fransisco, risotto, recept[/tags]