Allmänt

Matsedel

Som ni kanske har märkt (om inte annat så för att jag påpekar det varje måndag…) gör jag matsedel varje vecka.* Dels för att det underlättar den eviga frågan vad jag ska ha till middag den dagen, dels för att det blir billigare i längden.

Det där med matsedlar har kommit och gått i min sinnesvärld sedan åren då juniorerna bodde hemma. Att börja fundera på vad man ska ha till middag när man kommer hem från jobbet och möts av två utsvultna vargar är inte helt optimalt. Då är det bättre att skriva en lista, jämföra med skolmatsedeln (för att undvika allt för många krockar) och inventera frysen.

Förr bunkrade jag mat i frysen, numera blir det ofta färska varor istället. ”Djfr gröns” är en höjdare, men annars är det mesta ofryst. Mest för att jag inte ids gå ner till frysen i källaren… 😉

Hur sparar jag då pengar på detta? Tja, jag kollar veckans reklamblad och försöker få ihop middagsförslag av det som erbjuds till extrapris. Dessutom lagar jag oftast 4 portioner, då de flesta recept är doserade så. Ofta tar det inte längre tid, heller, beroende på maträtt.

Det, i sin tur, gör att jag ofta bjuder in A på middag och får lunchburkar åt oss båda till nästa dag. Jo, jag vet – man ska inte curla vuxna barn, men det är jävligt tråkigt att äta ensam varje gång. Trots det kan jag ta mig grillmat till lunch någon gång emellanåt, bara för att… Ja, bara för att. 😉

Den här veckan har jag lite problem vad jag ska bjuda på till helgen, då B och familjen** kommer ”hem”. Jag får fundera ordentligt på saken närmare helgen, men har redan vissa planer. Vi får se.***

[tags]mat, matsedel, ekonomi[/tags]

*) Just nu har jag flyt och fantasi, och lyckas komponera ihop några måltider per vecka. Det kan snabbt gå över, så jag börjar leva på te och smörgås. Typ.

**) ”Familjen” – så vuxet det lät! Min lilla snuttegumma har blivit mor – och jag mormor! *stolthetstår i ögat*

***) Helst vill jag koka palt men det gillar inte B. Hon äter en, baraföratt, men är inte alls noga. Dessutom är potatisen lite för färsk ännu. (Läs: vattningare, så man får sätta mer mjöl och då blir paltarna lätt för hårda.)

2 kommentarer på “Matsedel”

  1. Jag kollar aldrig skolans matsedel. Det har blivit en sport! Jag är helt fenomenal, obesegrad, när det gäller att bjuda på samma rätt hemma som dom hade i skolan.
    Måste betyda att jag tänker som en ”bambatant”!?

Kommentarer är stängda.