Foto, Katter

Utmattade

Froppisen

Två trötta, helt utmattade, katter sover nu sin skönhetssömn, efter en helg med babybesök.

Madamen

Deras sovplatser har ändrats, flyttats och störts, och många långa timmar har tillbringats utomhus för att försöka komma undan.

Froppisen har gömt sig bakom en gardin mest hela helgen. Madamens tältsäng* blev borttagen från hennes rum och det flyttade in folk i Det Hemliga Rummet** bredvid, så hon kunde inte utnyttja bäddsoffan heller.

Till slut har båda vågat sig fram för att titta på underverket som låg på en filt på golvet, men de har inte gått nära. Han rörde sig ju och gav ljud ifrån sig! 😯

Ack, ja. Snart börjar han krypa, sedan gå och springa. Då får de verkligen anledning att hålla sig undan… :mrgreen:

[tags]katter, baby, utmattning[/tags]

*) Har inte alla katter en egen bäddad tältsäng (madrass, täcke, två kuddar)att sova i, i ett eget rum? Bredvid elementet? Bortskämd? Näää, var får ni det ifrån…?

**) Dörren till B:s rum är alltid stängd, för att sängarna inte ska bli fulla av katthår. Så fort jag öppnar den dörren kommer katterna, som skjutna ur en kanon, och vill gå på upptäcktsfärd.

4 kommentarer på “Utmattade”

  1. Det är jobbigt för djur när det händer så konstiga saker. Och visst är det viktigt att våra djur har bra sovplatser. Gandalf har tex en jättefin säng som vi köpt till honom. Själv tycker han mest den är i vägen och ligger alltid bredvid den istället för i.

    1. Madamen hade olovligen ockuperat den tillfälliga gästsängen och är numera ”hemlös”. Hon vet inte var hon ska sova utan byter plats då och då. Snart är hon nog tillbaka på soffan igen, där hon tidigare rett sig ett bo. Med fleecefilt och kuddar. 😉

  2. Katterna låter hälsa (telepatisk kontakt) att det är de som är underverken, och att besöket mest var som en installation och ett utställningsobjekt som de inte riktigt kunde analysera annat än ”en blandning av Kafka och Miro”, det vill säga lite hotfullt och konstigt. Och så vill de berätta att de är helt övertygade om att det i det stängda rummet finns en Sheba-gömma.

    1. I Det Hemliga Rummet finns en hel del dammråttor under den extrabreda sängen, om inte annat… 😉

      Utställningsobjektet/installationen får tyvärr lida för tidigare Småvuxna Människors hantering av katterna. De (katterna) har lärt sig att hålla sig undan.

Kommentarer är stängda.