Allmänt, Foto

Oktober

Nattfrost

Oktober rivstartade med Säsongens Första Nattfrost! Äntligen fick jag skrapa bilrutorna (medan jag inombord svor över att jag inte körde in bilen i garaget igår)…!

IKEA

Igår kväll kom jag hem sent, nämligen, efter en innehållsrik dag. Bland annat var vi – E och H och jag – på IKEA, där jag faktiskt fick tag i allt jag hade på min lista (och lite till…)! Jag shoppade faktiskt så mycket att jag inte orkade bära in allt från bilen igår, utan lämnade en del grejer i bagaget.

 Utomlands

Inte nog med IKEA; vi passade även på att åka utomlands en sväng. 😉 Finsk yoghurt är supergod, speciellt den som smakar äppelpaj med vaniljsås. Jajamensan, det finns en sådan! Som gjord just för mig! :mrgreen:

[tags]oktober, frost, skrapa bilrutor, IKEA, Finland, yoghurt[/tags]

8 kommentarer på “Oktober”

 1. Till och med vi hade en frostnatt. Måste börja plocka in pelargonerna.
  Själv brukar jag köpa filbunke från Finland. Är uppväxt med filbunke och bara älskar det.

  1. Filbunke? Har jag aldrig provat men antar det är ungefär detsamma som långfil?

   1. Ja, lite som långfil, fast det har en lite tjock yta eller vad man ska säga. Och så ska man hälla kanel och socker på. Brukar finnas att köpa i små burkar från Valio. Gör man det själv använder man långfil för att få igång det.

 2. Stod du i Norge (Treriksröset) för att Finland skulle ligga åt vänster och Sverige åt höger? Annars får jag det inte att gå ihop.

 3. Blev inspirerad av din meny!

  Det får bli yogurt ikväll – igen…
  Själv äter jag helst den naturella varianten.
  Men det ska vara den tjocka (10%) grekisk/turkiska som man köper i stora burkar.
  Serverad med valnötter och honung.

  1. Jag får snart plats med något annat i kylskåpet igen. 😉

   Viktigt vetande: yoghurt med rom-russin-smak är inte lika god som glass med den smaken.
   Tiramisu var bättre men inte som äkta tiramisu.
   Citron var däremot en höjdare!

   Men allra bäst är – förstås – smaken ”ugnsäpple”: äppelpaj med vanlijsås i flytande form… Mmmmmmmm! :mrgreen:

Kommentarer är stängda.