Allmänt

Duschad

Idag har jag städat – äntligen! Jag har till och med hämtat kvasten och sopat bort löv från bron, bara för att de inte ska dras in igen.

Nöjd med dagens slit åkte jag till affären för att handla något till middag. Så slog en insikt mig: jag hade ju inte ätit årets surströmming än! 😯 Sagt och gjort, jag köpte med mig en liten burk hem.

Eftersom jag dragit ut på premiären så länge* var jag lite för ivrig. *harkel* Alla kanske inte vet det, men surströmmingsburkar sprutar kaskader av spad när man öppnar dem. Jag kom ihåg så pass mycket att jag öppnade burken utomhus, däremot hade jag inte med någon hushållspapper att hålla emot hålet…

Tja, fördelen med att bo ensam är att jag bara torkade av mig det värsta innan jag satte mig och åt. Sedan diskade jag undan, tog ut soporna – och sedan tog jag en lång, varm dusch. Och här sitter jag nu. Ingen brydde sig om att jag stank under middagen. 😉

Lukten i det nystädade huset? Äh, den vädras snabbt ut.

[tags]surströmming[/tags]

*) Surströmmingspremiären är den tredje torsdagen i augusti, men av olika skäl har jag inte kommit mig för att äta den förrän nu.