Allmänt, Foto

Måndag morgon

Vinter

Jag försökte verkligen fånga kylan på bild, men det gick inte så bra. Speciellt som jag fuskade och tog bilden genom köksfönstret istället för att gå ut… (Det är den runda termometern som syns i högerkanten av bilden.) Ja, ja. Alla vet ju hur det ser ut när det är kallt ute. I morse var det ”bara” -27 så det verkar bli varmare. Vi får väl se.

Måndag idag – igen. Jag har gjort veckans matsedel och pluggade i motorvärmaren till bilen redan i morse, så jag ska ha varm bil när jag åker och handlar. Det är lite overkill att ta bilen till affären – som ligger ännu närmare Snigelskalet än vad jobbet gör – men även om handelslistan är kort, brukar det bli flera tunga kassar att släpa hem. Skönt att bara slänga in dem i bilen, istället för att gå.

Under helgen har jag tagit upp en nygammal hobby: jag har läst! Och läst och läst och läst. Ingen ljudbok (jag har en på gång, men det går lite trögt med den) och faktiskt ingen pappersbok heller. Den här gången har jag läst e-böcker på mobilen. Visst önskar jag mig en läsplatta (surfplatta?) ibland när jag läser e-böcker, men samtidigt är mobilen väldigt lätt och behändig att hålla i, när man sitter längre stunder.

Att man kan låna gratis e-böcker via biblioteket gör att jag kan behärska min irritation över att dels behöva vänta minst ett halvår på de titlar jag vill läsa, dels upptäcka att de minsann inte tar in alla böcker som e-bok. Jag kan ju faktiskt fortfarande köpa böcker, i både pappers-, ljud- och e-form, ifall de inte finns på bibblo. Fick t o m presentkort hos Bokus i julklapp, så jag behöver inte snåla.

Det värsta med den extrema kylan, eller vintern över huvud taget, är att mina händer blir alldeles torra och nariga. Igår var de extremt torra och allt ludd jag var i närheten av (vilket var ganska mycket då jag hade både fleecekofta och -filt) fastnade på händer och fingrar. Jag såg nästan ut som en varulv runt händerna – alldeles luden! 😉

[tags]kallt, matsedel, handla, läsa, e-böcker, biblioteket, torra händer[/tags]

2 kommentarer på “Måndag morgon”

  1. Jag är inte narig men är luden ändå. Särskilt bröstet. Kan det vara navelludd som fastnat lite för högt upp? Är man inte narig så är man väl nu lite statisk av den torra luften.

    1. Statisk elektricitet och två utekatter som tvingats hålla sig inomhus p g a kylan… Alltså, jag tror de fått statisk elektricitet i sina hjärnor, för de är helknäppa! 😯

Kommentarer är stängda.