Allmänt, Foto

Beskuren

image

Beskuren bara på ena sidan.

Igår när jag kom hem upptäckte jag att kommunen (?) gått fram som en slåttermaskin bland alla björkar i kvarteret som gränsar mot gatan. Det är bra, även om jag gärna vetat om det i förväg för att kunna ta lite ledigt och styra upp friseringen av den björk som drabbades hos mig. Nu ser den ut som hej-kom-och-hjälp-mig… Nå, det går att fixa till. Kanske. Till sommaren i så fall. 🙄

Med illa dold skadeglädje ser jag att en grannes björkar blivit hårt tuktade. Jag och Bästgrannen har i flera år försökt få honom att stamma upp björkarna, då de verkligen tvingat ut fotgängare i gatan samt skymt sikten, men han har envist vägrat. Nu är raden med träd massakrerad, även om jag tror han varit och dirigerat arbetet lite grann (för hans björkar är snyggare beskurna än min).

Gårdagens middag blev ett genombrott för mig! Jag har lagat baconbiffar i många år, men inte förrän nu kommit på att jag kan steka dem i ugnen, istället för på spisen. 😳 Det var ju tusen gånger lättare – varför har ingen talat om det för mig tidigare? Speciellt som jag älskar att laga mat i ugnen (skjutsa in formen och låta det sköta sig själv).

Haha! Är det någon av er som följer Farmen? Jag gör det INTE, följer inga sådana program över huvud taget, vilket sätter mig i minoritet vid fikabordet. Det är däremot skitkul att höra de mest fanatiska följarnas diskussioner, speciellt så här i början (?) av säsongen, då de inte kommer ihåg vad alla heter. Oj, oj! *skakar på huvudet* :mrgreen:

Det har blivit varmare – redan igår, faktiskt. Igår var det chockerande -11 😯 när jag åkte och handlade, och i morse var det -17. Däremot har det börjat blåsa… Herregud, så kallt det var, bara att gå till garaget! Jo, jag tog bilen idag igen. 😳 Så gick det med den vardagsmotionen.

[tags]björkar, beskärning, baconbiffar, Farmen, vardagsmotion[/tags]