Allmänt

Uppföljning

Ifall någon av er har funderat över hur det funkar med ansiktskrämerna för mig, så går det rätt bra – hittills. Jag har bara glömt bort att smöja mig någon enstaka gång. 😳

Nattkrämen är mer trög/torr än dagkrämen, som i sin tur är mer trög/torr än andra krämer jag provat. Nu, när jag vant mig vid den trögare konsistensen på krämerna, går det riktigt bra att smeta ut ett tunt lager morgon och kväll (från respektive tub).

Jag vet inte om dagkrämen är tänkt att fungera som primer* ifall man ska sminka sig, men jag får väl prova någon dag. Chocka mina kära medarbetare, som inte är vana att se mig sminkad.**

Det återstår att se om min hy blir bättre. Jag hoppas den blir lite smidigare, då jag inbillar mig att den blir uttorkad av strålningen från bildskärmen jag sitter framför varje dag. Det är för fuktens skull jag provar krämer av olika slag, samtidigt som krämerna inte får täppa igen porerna så jag får ännu mer finnar (acne rosacea). En balansgång.

Jag har både fet och torr hy samtidigt?!? Det försvårar när jag ska söka produkter som passar, men jag hoppas de här krämerna hjälper. Annars får jag prova något annat. Igen. 🙄

[tags]krämer, problemhy, rosacea[/tags]

*) Det är en hel vetenskap numera, att sminka sig. På den tiden jag gjorde det dagligen (tonåren…) var det mascara, ögonskugga och möjligen läppstift/-glans som gällde. Nu ska man ha primer under concealer och foundation och jag-vet-inte-allt. 🙄

**) Ingen är van att se mig sminkad, det händer inte så ofta. Jag hade en period då jag försökte, men jag är allt för förtjust i att snooza de extra minuter som behövs på morgnarna…

2 kommentarer på “Uppföljning”

  1. I kontorsmiljö ska man se torr och glåmig ut. Det är därför man har lysrör i taket. Med smink finns en risk att du skapar en miljö där folk får livgnistan åter. Rubba inte cirklarna.

Kommentarer är stängda.