Allmänt, Foto

Nattfrost

nattfrost

Efter en stunds tomgång…

Trots att solen värmer när den kommer fram, så är det riktigt kallt på nätterna. I morse var det sådan där tunn, omöjlig att skrapa, frost på bilrutorna. Det var bara att köra en olaglig tomgång mer än en minut för att få sikt genom rutorna.

Veckan matsedel är klar. Återstår bara att handla hem det som behövs, efter jobbet idag. *suck* Jag har en lång handelslista idag igen, så lång att jag måste skriva om den då allt inte rymdes. Typisk lista i min närhet: stor stil i början, liten knappt läsbar stil i slutet.*

Helt plötsligt under helgen kom jag ihåg en blogg jag tidigare följde, som jag nu inte alls sett till på länge. Vart tog den tjejen vägen? Jag kollade upp hennes blogg, och hon hade lagt av med bloggandet. Hon hade ett sista tack-och-hej-inlägg, och det är ju bra. Då vet man vad som hänt och att det inte kommer mer därifrån.

Jag har tidigare följt folk som helt plötsligt bara slutat, pang-bom, och man får aldrig veta vad som egentligen hände. Blev h*n less? Dåligt med tid? Hände något allvarligt? Om det tunnar ut så nya inlägg kommer med några veckors/månaders mellanrum, så kan jag förstå att intresset/tiden tagit slut, men när det går från (minst) ett inlägg per dag till ingenting – vad hände?

Det är klart, nu går fler och fler över till FB och slutar med bloggandet. På Fejjan får man snabb respons på det man skriver eller visar på bild – och gillanden! *wooo-ooo* *gör vågen* Visst blir det en större egoboost att bli ”gillad” men samtidigt visar det ju bara att folk bläddrat förbi i sitt nyhetsflöde. Ett aldrig sinande nyhetsflöde… 🙄

Jag ser ju hur jag själv gör. Skriver sällan något, och när jag gör det är det något utan värde, gärna med en bild av en katt. 😉 Gillar andras inlägg – främst de med bild – till höger och vänster, grattar på födelsedagar. Jag känner mig helt enkelt inte hemma på FB, vill inte dela mitt liv med de som bor där, går inte med i alla grupper jag blir inbjuden till.

[tags]frost, matsedel, avslutade bloggar, Facebook[/tags]

*) Jag kan skriva hela listan med liten knappt läsbar stil istället. Då ryms allt och jag får försöka lista ut vad jag själv skrivit medan jag snurrar runt med min varuvagn i affären…

2 kommentarer på “Nattfrost”

  1. Jag har inte ens ett facebookkonto. Jag känner mig inte alls hemma där, jag är inte den typen av person som vill dela med mig av hela mitt liv och inte heller den typen av person som är intresserad av andra personers hela liv. Jag är förmodligen för osocial. Det är helt enkelt Too much information.

    1. Du klarar dig bra utan att vara med.
      Där får man ändå bara en massa vänförfrågningar från folk man aldrig talat med, spelinbjudningar från de vänförfrågningar man accepterat och riktad reklam i massor. 🙄

Kommentarer är stängda.