Allmänt, Foto

Solkatt

Solkatt

Katterna har varit mycket utomhus i dagens soliga väder. Jag har också vänt näsan mot solen ett tag mitt på dagen, med min ljudbok i öronen. Trots solskenet var det ändå inte riktigt varmt i luften, så madamen hittade ett bättre ställe att sola på när hon kommit in igen. 😉

Dumle chokladbollar

Jag hade sparat en av godbitarna från gårdagen – och den var lika god som jag förväntat mig! (Den är uppäten nu.) Behövde inte ens kaffe för att få i mig den, det gick bra ändå.

Skafferiet är rensat och städat. Tusen gånger lättare när det mesta är i korgar/lådor – rekommenderas! Jag hittade även sådant jag trott jag slängt bort för länge sedan. Någon som behöver ett gäng mer eller mindre öppnade likörflaskor av olika sorter? Stora (vanlig storlek) och små (miniflaskor, företrädesvis från Alko där man kan köpa dem styckevis).

Jag hade bara tre öppnade lasagneplatteförpackningar, som jag nu plockat ihop till två, så jag har skött mig bättre än jag trodde. Förväntade mig ungefär tre på varje hylla… Ströbröd kan man visst ha för mycket av, några paket åkte i soporna. Jag verkar ha köpt ett nytt paket varje jul (till skinkan) och sedan gömt det längst in på hyllan.

Lösviktsteer behöver jag aldrig mer köpa, för jag hittade ungefär 20 olika sorter* – och ofta dricker jag inte smaksatt te. Om jag äter te & smörgås till middag/lunch så använder jag oftast tepåsar (Earl Grey eller annan neutral smak).

Talade med B och det visar sig att hon och lille J troligen inte kommer den här veckan, utan först nästa vecka. Hon hade ringt och kollat, och renoveringen når deras del av huset först den veckan – trodde den hon talade med. Vi får väl se. Förr eller senare dyker de upp.

[tags]soligt, Dumle chokladbollar, skafferi, barnbarn[/tags]

*) Inklusive burken med ”mammas blandning”, där jag häller i diverse små slattar från öppnade lösviktsteer som håller på att ta slut. Skakar om – voila, en ny smak är född!

6 kommentarer på “Solkatt”

  1. Det är något speciellt med katter och solfläckar. De ser alltid ut att ha det så jädrans skönt där.

  2. Du måste smörja in henne med solkräm nu när du varit så elak och rakat henne 😉

    1. Haha, du är välkommen att komma hit och prova smörja in henne! 😈

Kommentarer är stängda.