Allmänt, Foto

Ljust och fräscht

rullgardin

Äntligen är rullgardinen i köket på plats! 🙂

A hjälpte mig skruva upp den igår, efter att vi ätit middag. Det gick snabbt och lätt, och nu är köket mycket ljusare och trevligare är tidigare. Dessutom – en inte helt oviktig sak – kan man äta middag utan att ha solen i ögonen, då rullgardinen dras ner.

Fotot blev väldigt mörkt, men det blir så när man är inomhus och fotar mot fönster i dagsljus. Egentligen skulle jag tagit en bild på golv och skåpdörrar också (utan fönster), för att ni ska se hur ljust allting blir. Ja, ja. Nog om detta. Rullgardinen kommer från Jysk, ifall någon undrar.

Idag upplever jag en känsla av deja vu. Det är bara jag på plats på min avdelning, just nu. Två är på kurs (en annan kurs än den igår), en är ledig och en sitter i sammanträde resten av dagen. Och här sitter jag och ”håller ställningarna”.

Plötsligt händer det…! Jag (och A) blev bortbjudna på påskafton! 🙂 Själv har jag tackat ja, men A har inte bestämt sig. Han menar att det beror på hur hans mage mår den dagen. Vi får väl se. Jag är bara glad om jag slipper laga mat någon dag.

På tal om mat: om man ska undvika ”stekt mat”, räknas ugnsmat som stekt? Jag tillagar ju ofta mat i ugnen, sådant jag annars måste steka på spisen. Förvirringen är total. 😕

[tags]rullgardin, deja vu, påskafton, ugnsmat[/tags]