Allmänt, YouTube

Tråkigt

Usch, vad tråkigt att försöka hitta på en matsedel den här veckan också. *blu-ärrk* Nåja, jag har snott ihop fem försök till maträtter, så får vi se om jag håller mig till dem. 🙄 Inspirationen är noll.

Det värsta är att nu börjar reklambladen svämma över av ”grillmat” på längden och tvären. Jag har inte ens hunnit ta fram grillen än, och även om jag hade det så vill jag inte äta grillat varenda dag. Visst går det att variera i all oändlighet, men det är med grillning som med all annan matlagning: man kör på säkra kort och blir less till slut.

Jag vet inte heller om – eller när – vi blir fler till maten, vilket gör planeringen en aning luddig i kanterna. Förra veckan hade jag tänkt ta med (färdigträdda) grillspett till syrran, men eftersom stressnissen A absolut skulle hämta möblerna på samma resa, hann jag inte göra dem. Nu har jag kvar ingredienser jag måste använda på ett eller annat sätt för att slippa slänga.

Ni har väl alla sett den här videon, om hur man enklast skär cocktailtomater? Jag har provat tipset, men insett att mina asietter är för djupa. Det skar bara av små ”lock” från tomaterna – men tipset är bra! Jag får experimentera lite, så löser det sig nog. (Om du ska prova: glöm inte att kniven måste vara ordentligt vass!)

[tags]matsedel, grillat, grillspett, cocktailtomater[/tags]

4 kommentarer på “Tråkigt”

 1. Hej, jag tror det blir en grillfri sommar för mig. Kan inte vara vettigt att släpa fram grill och börja fixa med kolbädd för en biff eller ett par korvar! Men, jag kan ta igen det då jag besöker dottern och vi är fler för då är det desto roligare att umgås vid grillen!
  Jag äter mindre kött numera, det blir mest fisk och grönsaker, kyckling ibland. Men inte tackar jag nej till en blodig biff, o nej, om nu någon skulle bjuda…
  Kram

  1. Jag ids inte heller köra igång (kol-)grillen för en person. Man ska vara flera när man grillar, så är det bara!
   (Och så ska man inse att glöden är perfekt när alla ätit färdigt…)

 2. Visst blir det mycket grillat under våren och sommaren. Det kompenseras av all kokt mat under vinterhalvåret.

  1. Egentligen kan ju allt grillas: kött, korv, fisk, frukt, grönsaker, rotfrukter, t o m varm sallad kan göras på grillen. Det är bara fantasin som sätter gränser.

Kommentarer är stängda.